Nästa artikel
Så ska Volkswagens små elbilar ta över marknaden
Nyheter

Så ska Volkswagens små elbilar ta över marknaden

Publicerad 6 augusti 2021 (uppdaterad 6 augusti 2021)
Skoda lanserade nyligen en uppdaterad version av småbilen Fabia. Om tre år kommer den eldrivna motsvarigheten Elroq. Foto: Skoda
Koncernen planerar flera eldrivna småbilar med prislappar under 200.000 kronor.

Volkswagengruppen går hårt ut i det eldrivna småbilssegmentet de kommande åren. Koncernens märken VW, Skoda och Seat kommer alla att lansera var sin modell, skriver Automotive News.

Skodas variant kommer enligt uppgift att bli först ut. Den ska få namnet Elroq och ska börja säljas 2024 som märkets andra elbil.

Två bilar från VW-märket står näst på tur. ID.1, som får en crossoverkaross, kommer 2025 och följs av halvkombin ID.2 två år senare. 

Seats variant får namnet Acandra och ska lanseras i början av 2025. Enligt uppgifter till Automotive News kommer det bli en sportig halvkombi med unga stadsmänniskor som tänkt målgrupp. 

Alla modeller kommer enligt uppgift att kosta från 19.000 euro, drygt 190.000 kronor. De kommer därmed bli tuffa konkurrenter till motsvarande bilar från märken som Citroen, Peugeot och Opel. Tesla har enligt uppgift också en konkurrent på gång i småbilssegmentet. 

Skoda, som specialiserat sig på prisvärda bilar, har fått ansvaret för att utveckla de nya småbilarna. De kommer att bygga på en kortad version av den MEB-plattform som utgör grunden för Volkswagens nuvarande ID-modeller samt Audi Q4 e-tron, Skoda Enyaq och Cupra Born.

Enligt Automotive News källor kommer bilarna trots det att byggas i Seats fabrik i Spanien. 

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (7)

  • 7 augusti 2021 Volkswagen har nog ganska…
  • 7 augusti 2021 Fast jag kan absolut hålla…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.