Mini Cooper 2025 får en fläkt som sträcker sig längs med instrumentbrädan.

Nästa artikel
Så blir interiören på nya Mini Cooper
Nyheter

Så blir interiören på nya Mini Cooper

Publicerad 20 juli 2023 (uppdaterad 20 juli 2023)

Mini Cooper 2025 får en fläkt som sträcker sig längs med instrumentbrädan.

Nya Mini Cooper är på ingång och nu har vi fått en smygtitt på interiören som kommer efterliknas även i andra framtida modeller.

Huvudmantrat för den nya interiören är minimalism. Alla instrument har koncentrerats till en stor rund skärm i mitten och en liten strimma med fysiska knappar för några viktiga kontroller. Den runda skärmen gör hommage till den runda hastighetsmätaren i mitten som fanns i Minis Austin Seven från 1959. Mini har behållit den runda hastighetsmätaren i sina modernare modeller men nu har den tagits bort och ersätts av endast en rund skärm i mitten.

Knapparna under skärmen är för viktiga funktioner så som varningsblinkers, klimatkontroller och för att starta upp bilen. Även växelväljaren har hamnat här. Växelväljaren från BMW finns alltså inte att hitta i den nya Minin.

I stället för en stor hastighetsmätare får föraren en pop-up display i glas där allt som föraren måste veta under körning kommer finnas.

Även ratten är lite annorlunda. Den har fortfarande en del fysiska knappar att leka runt med men den är mindre än i tidigare modeller.

Hela designen är väldigt minimalistisk och det är för att Mini vill ha en blank canvas att leka runt med digitala funktioner. Interiören kommer ha någonting som de kallar för Immersive interior. Vilket innebär att det kommer finns animationer, ljud och projektioner. Instrumentbrädan i sig kommer ha en del ljus och animationer som sveper igenom tyget.

Dessutom kommer alla nya modeller, deras nya Aceman, Countryman och självklart Cooper ha egna soundtracks och jinglar. De kommer vara anpassade till de olika modellernas personligheter. Främst handlar det om ljud vid acceleration för både förare och trafikanter utanför bilen.

Det finns även fyra olika lägen nämligen Gokart, Timeless, Core och Balance. Gokart kommer vara ett sportigare läge och Balance ska ta inspiration från ljud man hör i skogen.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (17)

  • 23 juli 2023 Mc Ok. Tack.
  • 23 juli 2023 Axa skrev: Mc Ok. Men…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.