Bild
Nästa artikel
Röststyrd Google-assistent i Volvobilar

Röststyrd Google-assistent i Volvobilar

Nyheter

Volvo gör om sitt infotainmentsystem, Sensus. Det kommer att baseras på gränssnittet Google Android.

Vi har tidigare rapporterat om att Volvo anlitar Google för att bygga deras nästa version av Sensus. Redan nu finns stöd för Apple Carplay och Android Auto i de senaste Volvobilarna, men skillnaden med det nya systemet blir att bilägaren kan ladda ner appar direkt i bilen, istället för att använda sig av en uppkopplad mobiltelefon. 

Det nya Sensus-systemet ska enligt Volvo att lanseras om några år. Google-tjänsterna som kommer att byggas in är bland annat röststyrda Google Assistant, Google Play Store, samt Google Maps. Appar och mjukvaruuppdateringar kommer att vara tillgängliga i realtid och aktiveras automatiskt. Detta ska enligt Volvo underlätta för bilägaren, då systemet kan lära sig om deras behov och därefter visa aktuell information och erbjuda passande tjänster. 

Med Google Assistant går det att med röstkommandon styra exempelvis luftkonditioneringen, diktera och skicka meddelanden, samt spela upp musik. Google Maps visar trafikläget och kan föreslå alternativa resvägar om det uppstått trafiksituationer och köer på den aktuella rutten. I filmen nedan demonstreras hur nya Sensus skulle kunna fungera. 

Diskutera: Vad tycker du om uppkopplade infotainmentsystem?

Taggar: Nyheter, Volvo

Kommentarer

#1
2018-05-18 09:42

Och vad får Google ut av detta? De gör nämligen ingenting gratis. Vilken information kommer att tillhöra Google?

#2
2018-05-18 09:56

Vad tror du? Google vet naturligtvis var du befinner dig hela dagarna och kan rikta sin reklam, dvs. ökad försäljning. Därför folk använder DuckDuckGo som sökmotor istället.

#3
2018-05-18 10:28

Själv skiter jag faktiskt i vad Google vet. Vill nån leta igenom alla miljarders miljoner datapunkter efter nåt om mig specifikt så säger jag bara grattis och tack för uppmärksamheten.

Visst används det för att rikta reklam - men reklam får man hur som så då kan jag lika gärna få nåt man inte kräks åt. Har dock röstat ner youtubereklamen om Judith och Miriam och deras jävla salladsbar hur många gångers om helst - ändå får jag se det.. Så de kanske är lite onda ändå :P

#4
2018-05-18 10:33

Google AdSense i Volvo? Frågan är om bilförararna vill kolla på Google ads på skärmen medan de kör, men men... Helt klart en intressant inkomstkälla för Google som ökar exponeringen av deras tjänster ytterligare. Med tanke på att bilarna nu ska kör själv så har väl "förarna" inte så mycket annat för sig än att slösurfa på internet medan bilen tar dem till deras destination. Bilföraren reducerad till en passiv konsument som bara ska köpa, köpa och därmed öka tillväxten i samhället.

#5
2018-05-18 10:42

Jag har hellre Apples mjukvara...

#6
2018-05-18 12:50

Volvos system idag är ju helt värdelöst så detta är bara till godo. Google ftw

#7
2018-05-19 20:24

Bra val, Google är ledande i utvecklingen och klart bättre än vad Apple är ännu.
Så länge den är kompatibel med både IOS och Android så blir ju alla nöjda.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.