Bild
Nästa artikel
Nyheter

Röststyrd Google-assistent i Volvobilar

Publicerad 18 maj 2018 (uppdaterad 18 maj 2018)
Volvo gör om sitt infotainmentsystem, Sensus. Det kommer att baseras på gränssnittet Google Android.
Vi har tidigare rapporterat om att Volvo anlitar Google för att bygga deras nästa version av Sensus. Redan nu finns stöd för Apple Carplay och Android Auto i de senaste Volvobilarna, men skillnaden med det nya systemet blir att bilägaren kan ladda ner appar direkt i bilen, istället för att använda sig av en uppkopplad mobiltelefon. 

Det nya Sensus-systemet ska enligt Volvo att lanseras om några år. Google-tjänsterna som kommer att byggas in är bland annat röststyrda Google Assistant, Google Play Store, samt Google Maps. Appar och mjukvaruuppdateringar kommer att vara tillgängliga i realtid och aktiveras automatiskt. Detta ska enligt Volvo underlätta för bilägaren, då systemet kan lära sig om deras behov och därefter visa aktuell information och erbjuda passande tjänster. 

Med Google Assistant går det att med röstkommandon styra exempelvis luftkonditioneringen, diktera och skicka meddelanden, samt spela upp musik. Google Maps visar trafikläget och kan föreslå alternativa resvägar om det uppstått trafiksituationer och köer på den aktuella rutten. I filmen nedan demonstreras hur nya Sensus skulle kunna fungera. 

Diskutera: Vad tycker du om uppkopplade infotainmentsystem?

VW: Elegant integrerad skärm med bättre logik i undermenyerna än hos Seat. Krispig och lättavläst upplösning. Välj färgtema efter tycke och smak. Testbilen har Discover-versionen med navigator för 9 500 kr.

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.