Nästa artikel
Rolls-Royce senaste idé: Hopfällbar stol för 90 000 kr
Nyheter

Rolls-Royce senaste idé: Hopfällbar stol för 90 000 kr

Publicerad 2 december 2020 (uppdaterad 2 december 2020)
Rika och sittnödiga suv-köpare har fått ett nytt tillval.

Vissa suvar har en tvådelad baklucka där den nedre delen kan bilda en sittplats för den som är ute i vildmarken och fågelskådar eller har picknick, till exempel Range Rover och BMW X5.

Även Rolls-Royce suv-modell Cullinan finns med bakvända stolar inuti bakluckan som kallas ”Viewing Suite”. De två bekväma stolarna fälls ut elektriskt, lätt vinklade mot varandra och med ett bord för cocktailglasen mellan dem.

Nu lanserar Rolls-Royce ännu en stolslösning för sittnödiga suv-köpare. Nyheten kallas ”Pursuit Seat” och verkar vid en snabb anblick vara en hopfällbar campingstol som går att förvara inuti bakluckan.

”Bekvämligheten av en handgjord läderklädd stol är inte längre begränsad till interiören av en Rolls-Royce-bil”, förklarar det brittiska lyxmärket.

”Måla landskapet”

Köparna kan beställa stolen antingen i en färg som matchar bilen eller kontrasterar mot den. Stolen tillverkas delvis i aluminium och kolfiber och Matthew Danton, som designat stolen, förklarar att Rolls-Royce applicerat märkets allra mest traditionella kärnvärde – att ta det bästa som existerar och göra det bättre – även till denna campingstol.

Den ska till exempel kunna användas när föraren ska flyga en drönare, måla landskapet eller helt enkelt bara ta en paus.

Rolls-Royce-köpare som vill ägna fritiden åt att sitta på en stol får betala motsvarande 75 000 kr exklusive moms för nöjet. Räknar vi in svensk moms hamnar prislappen på 93 750 kr.

Läs också: Rolls-Royce Ghost för tyst – passagerarna blev åksjuka

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#2 • 2020-12-02 19:00
McTar

Eller så väljer man ett billigare alternativ:
https://www.clasohlson.com/se/Brassestol/p/Pr343108001

#3 • 2020-12-02 19:41
Världens vackraste man

Man får vad man betalar för. Den där sittplatsen måste vara oerhört bekväm.

#4 • 2020-12-03 14:13
N-iklas

Detta är en design som prioriterar att vara snygg och elegant när den inte... används, och lätt att bära med sig, funktionen som stol är helt underordnad.

En sån där enbent "stol" är ju korkad, jag har själv provat typen, det kräver medvetenhet och koncentration, om man efter en stund glömmer vad man sitter på och lutar sig åt sidan av någon orsak eller sträcker sig efter något man har vid sidan om sig, så ligger man bums pladask, en munfull grästorv och leriga kläder för 94 000 förefaller vara en tämligen usel lyx.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.