Bild
Nästa artikel
Rinspeed Bamboo – en bil av bambu

Rinspeed Bamboo – en bil av bambu

Nyheter

Nej, Rinspeed Bamboo är inte tillverkad i enbart bambu. Träslaget står dock för stora delar av strandloppans inredning.

Schweiziska designstudion Rinspeed presenterar nu en konceptbil som ska premiärvisas på nästa bilsalong i Genève, i mars nästa år.

Rinspeed Bamboo är en öppen och fyrsitsig strandloppa som beskrivs som en stor golfbil. Med enkel estetik och retroformer har Rinspeed velat väcka minnet av 1970-talet.

”Man kan tänka sig Brigitte Bardot bakom ratten med Gunther Sachs vid hennes sida på väg mot Tahiti beach”, skriver schweizarna i presentationsmaterialet.

Inredning av bambu
Som Rinspeed Bamboos namn antyder spelar bambu en viss roll, många av interiörens komponenter är tillverkade av just bambufibrer. Vi får dock hoppas att ett annat material används till övriga delar, bambuns stryktålighet till trots.

Rinspeed berättar inte mycket om drivlinan, men säger att den är elektrisk och att en ihopfällbar tvåhjuling också ska finnas ombord. Huruvida det rör sig om en cykel eller någon typ av skoter är oklart.

Rinspeed Bamboo må vara en rolig konceptbil, men räkna inte med att få se den i produktion.

Diskutera: Vad tycker du om Rinspeed Bamboo?

Taggar: Nyheter,

Kommentarer

#1
Jan_A
2010-12-02 13:42

Ganska hårt att sitta på bambu?

#2
Raymond K
2010-12-02 13:51

Vilka linjer, vilken skönhet :-)

#3
Mr X
2010-12-02 14:06

Superfräck!!

#4
j a r l
2010-12-04 23:47

Passa er för att plocka upp en Panda bara...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.