Nästa artikel
Renault Zoe – rapport från provkörningen
Direktrapport

Renault Zoe – rapport från provkörningen

Publicerad 14 september 2019 (uppdaterad 16 september 2019)
Vi Bilägare har provkört nya versionen av elbilen, som nu kan snabbladdas och tar sig 15 mil längre än förut. Här är första intrycken.
Hej Maria! Hur går det med laddningen?
– Det går bra! Står här vid en CCS-laddare på Sardinien och ska just fylla på lite el i nya Zoe. Det är just en av nyheterna med tredje generationen av bilen, att den kan snabbladdas med upp till 50 kW. 

Vad mer är nytt?
– Själva batteriet är lika stort som förut, men de har fixat och trixat med kemin och stuvat om, så att det blivit mer energitätt. Det är nu på 52 kilowattimmar. Och kraftfullare batteri innebär ju också mer i räckvidd. 39,5 mil efter full laddning.  

– Utseendemässigt så är fronten ny och det finns numera LED i både fram- och baklyktor. Nyheterna på insidan är bland annat elektronisk växelskiftare, och så finns det ett nytt körläge som gör att bilen bromsar om man släpper gasen. Plus nytt material i instrumentpanelen och infotainmentsystemet har stöd för att koppla in smartphone.   
Hur är den att köra då?
– Det finns två motoralternativ, på antingen 108 hästkrafter eller 135. Jag kör just nu det starkare. Det är inte det där elbils-schvunget man är van vid när man startar, troligtvis på grund av att vridmomentet är rätt lågt. Ingen blixtrande prestanda, men bilen tuffar på fint och det märks att Renault jobbat med ljudisoleringen. 
 
Något mindre bra?
– Man kan tyvärr fortfarande inte höja eller sänka stolen, vilket gör att det kan bli knepigt att hitta bra körställning. 

När kommer den till Sverige och vad kommer den att kosta?
– I mitten av oktober sker den svenska lanseringen. Det finns tre utrustningsnivåer, Zen, Intense och Edition One. Sedan beror priset på om man väljer att köpa det med bilen eller om man vill hyra ett batteri istället och betala månadsavgift. I enklaste utförandet kostar Zoe 286.990 kronor utan batteri och 366.990 kronor med batteri. 

Läs hela provkörningen av Renault Zoe i Vi Bilägare nr 13/2019, i butik den 8 oktober.

Diskutera: Vad tycker du om Renault Zoe?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.