Nästa artikel
Renault visar upp ny crossover
Nyheter

Renault visar upp ny crossover

Publicerad 11 januari 2013 (uppdaterad 14 januari 2013)
Captur ska bland annat konkurrera med Peugeots nyligen visade 2008. Bilen kommer att presenteras på bilsalongen i Genève.

Förhandsvisad av den fantasifulla och inte så liknande konceptbilen från 2011 med samma namn, kommer nu Renaults kompakta Crossover Captur.

Även om den till utseendet påminner om den mindre Clio beskrivs den som en egen fristående modell, som dock delar bottenplatta med Clion, samt med Nissan Juke.

Något annat som kommer att överföras från Clio är motorerna. Bland annat ska den trecylindriga bensindrivna 0,9-litersmotorn med turboladdning och 89 hk finnas till modellen, samt en 1,5-liters dieselmotor med samma effektuttag. Koldioxidutsläppen kommer att vara från 96 g/km.

Nya Renault Captur är 4,12 meter lång och beskrivs av Renault som en kompakt modell med upphöjd körposition och flexibel interiör som i en minibuss.

I standardutförande kommer den att vara utrustad med bland annat backsensor, hill start assist för start i backe, och en Renault R-link multimedia-läsplatta. Bilen kan fås med olika lackering på tak och resten av karossen.

Modellen kommer att tillverkas i Valladolid-fabriken i Spanien.

Mer information lär komma då bilen ska premiärvisas i Genève i mars.

Diskutera: Vad tycker du om Renault Captur?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2013-01-11 12:22
Raphael

En snygg front! Den lilla sidorutan längst bak gillar jag inte. Orange och med vitt tak... nej tack. Sportig design men en del linjer och veck som stör ögat. Jag föredrar elegansen och brukskaraktären hos Peugeot 2008. Jämfört med Nissan Juke är designen dock sober. :)

#2 • Uppdaterat: 2013-01-11 13:18
saabnisse

Jämfört med Nissan "Joke" är ju all design sober!
Men vilka hemska fälgar, ser ut som de hade designats av en japan.

#3 • Uppdaterat: 2013-01-11 13:59
Hackenbush

"ser ut som de hade designats av en japan."

Ja och designen skulle då betyda ungefär
"vägen till fågelns hjärta över dimmiga bergen"
då Japanerna ofta har någon kryptisk mening med sin design :-)

#4 • Uppdaterat: 2013-01-11 15:03
Irvor

Mitt i prick Renault !
Helt rätt tid att komma med denna modell.
En bilklass som växer allt mer.
Bara att vänta då, på test mellan denna, Mokka och Peugeot 2008.
Spännande.....

#5 • Uppdaterat: 2013-01-11 16:12
Simon no1

Helt okey på utsidan, men instrumenteringen är ju hemsk, värre än lustiga huset.......:)

#6 • Uppdaterat: 2013-01-11 16:40
IngoS

Säkert rätt bil att ersätta snart 10åriga grand Modus. Den ska tydligen få litet MPV drag i interiören -uttagbara baksäten, låg lasttröskel kanske? Håller med Raphael att den är litet väl överdesignad, men nödvändigt kanske för att inte uppfattas som en "Clio Plus". Interiören vad gäller instrumentbrädan är ett estetiskt bottennapp. Undrar om den ens får 4WDoption. Man kanske vänjer sig.

#7 • Uppdaterat: 2013-01-11 18:34
Raphael

Det är lätt att uppfatta den som en "Clio Plus" då den böjda nedre sidolinjen är direkt hämtad från nya Clio och även inredningen är direkt från nya Clion. :) Inredningen har jag inget emot så, Renault har lång historia av egen design invändigt och traditionellt är de lite mer avantgardistiska invändigt jämfört med Peugeot. Peugeot kan ha fler knappar och reglage - Renault är mer för minimalism på knappfronten och gömmer gärna grejjer bakom luckor - men på det hela taget är Peugeot invändigt snyggt, kompetent och bra känsla men inte så anmärkningsvärt. Renaults kombination av stora mätare och digital hastighetsmätare är helrätt. Renault har ju kört digitalt länge i Scenic, Espace, Modus och Twingo. Och har digital hastighetsmätare i nuvarande Mégane. Fungerar i allmänhet bra.

Nu har det inte släppts några bilder på inredningen i Peugeot 2008 än, men jag anar att den blir liknande den i 208:an - dvs vanliga instrument, dock placerat ovanför en ovanligt liten och tjock ratt.

#8 • Uppdaterat: 2013-01-11 19:38
Mistro

Gillade nya Clio men tycker att den här är ett par snäpp bättre eller kanske "mognare"?
Den dyra lösningen med handtag i dörstolparna bak har man skippat här och jag tror att det var ett bra beslut.
sidorutan bak på Clio är mycket mindre och man kan förståss undra vad den gör för nytta men tydligen så var den viktig för att få linjerna till att stämma.
Enligt en säljare på Bilia så hade det varit mycket tjafs mellan ingenjörerna och designteamet inte minst angående bakhandtagen,bakluckan samt baklamporna på Clion.

Tycker också att det skall bli spännande att se prissättningen på denna Captur.

#9 • Uppdaterat: 2013-01-11 22:13
MichaelTow

Fint, fint, fint tycker jag. Lite vågad, ser inte alls tråkigt ut. Är till och med ovanligt snygg för att vara en Renault. Även den nya Clio är ett lyft.
I det avseende (dvs design) tycker jag personligen att Peugeot har lyckats mycket bättre de senaste åren, jämfört med Renault. Men nu händer det grejer hos Renault också, det är kul. Jag är tveksam dock att det kommer att innebära en större lyft på försäljningssiffror i Sverige då procent av tjänstebilar är mycket högt och där väljer de flesta kombimodeller. När konjunkturen vänder i Fr, It, Spanien, Portugal lär dessa nya modeller (Clio, 208, 2008, Captur) säljas bra tror jag, då de har god erfarenhet av Franska bilar. De vet vad de får för pengarna :-)

#a • Uppdaterat: 2013-01-12 01:13
Peter i Sydney

Mycket snygg tycker jag. Små SUVar säljer mycket bra världen över. T.ex här i Australien har nu X1 gått förbi 3-serien som BMWs mest sålda modell.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.