Nästa artikel
Renault utvecklar vätgasdriven förbränningsmotor
Nyheter

Renault utvecklar vätgasdriven förbränningsmotor

Publicerad 18 februari 2022
Renault hakar på samma trend som Toyota och utvecklar en förbränningsmotor som kan köras på vätgas.

Renault har visat upp en första bild på en ny konceptbil som ska presenteras under våren. Den visar dels ett nytt designspråk som ska användas av de kommande modellerna, och dels en viktig nyhet under motorhuven.

Där finns nämligen en vätgasdriven förbränningsmotor. Istället för att använda en bränslecell, som annars är vanligast i vätgasbilar, har Renaults konceptbil en förbränningsmotor som körs på vätgas.

Även Toyota tittar närmare på den här tekniken. Toyota har bland annat visat upp prestandabilen GR Yaris med vätgasmotor, och tidigare i veckan visades även en V8-motor med samma teknik upp.

Döms ut av Honda

Konkurrenten Honda har skrivit av tekniken helt och hävdar att den inte är värd att satsa på. Men Renault verkar alltså tycka annorlunda.

Renault var annars tidigt ute med batterielbilen Zoe och lanserar nu eldrivna Megane E-Tech Electric. Men på transportbilssidan har Renault tittat närmare på vätgasdrift och nu kanske det sprider sig även till personbilssidan.

Det finns än så länge inga tekniska detaljer om varken konceptbilen eller drivlinan. Mer information kommer i maj när bilen visas upp officiellt.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (10)

  • 20 februari 2022 Vätgas kommer att ha en…
  • 20 februari 2022 Vätgas har ju alltid varit…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.