Bild
Nästa artikel
Renault uppdaterar Espace

Renault uppdaterar Espace

Nyheter

"Vardagsrummet på hjul" får nya säkerhetsfunktioner och bättre ljus.

Renault beskriver själva sin stora familjefraktare som "lounge on wheels", med förklaringen att alla åkande åtnjuter hög komfort. Det går att välja på fem eller sju sittplatser och samtliga bilar har glastak som standard. 

För första gången finns adaptiva Matrix LED-strålkastare och bakdelen har gjorts om med ny hasplåt. 

 

Renault uppdaterar Espace

På insidan har mittkonsolen designats om med skjutbar lucka över kopphållare. Infotainmentsystemet är av senaste generationen Easy Connect, och stödjer sammankoppling av såväl iPhone som Androidmobiler genom Apple Carplay och Android Auto. 

Förarassistanssystemen inkluderar nu autonom körning på nivå 2 enligt det 5-gradiga skalan för självkörning. Bilen kan bland annat bromsa, gasa och anpassa avstånd själv på motorväg och i köer och hålla kursen i en och samma fil. Dessutom finns autobroms, varning för korsande trafik vid backning och avancerad parkeringshjälp.
 

Renault uppdaterar Espace
Renault uppdaterar Espace

Motoralternativen är tre till antalet: En turboladdad 1,8 liters fyrcylindrig bensinmotor på 225 hästkrafter kopplad till automatväxlad både i sju steg. Det finns också två 2-liters dieselmotorer på 160, respektive 200 hästkrafter kombinerat med sexväxlad automatlåda. 

Uppdaterade Renault Espace lanseras våren 2020. Det finns inga prisuppgifter än. 

Diskutera: Vad tycker du om Renault Espace?

Renault uppdaterar Espace

Kommentarer

#1
2019-11-27 21:04

Superfin bil.
Hade första årsmodellen av senaste generationen (2015) och tycker det var en helt fantastisk familjebil.
Kan absolut tänka mig en igen.
Kör Passat GTE idag sedan 2018.

#2
2019-11-27 17:19

Det skulle bli en fin elbil. Batteri i golvet skulle kunna byggas så att utrymmet inte alls påverkas.

#3
2019-11-27 17:29

Håller med Daniel, hade också förra modellen av Espace, helt suverän familjebil. Jag som annars brukar vara anti mot franska bilar kan bara konstatera i detta fall hade jag helt fel. Har faktiskt sneglat lite på en Grand Scenic, som är något mindre än Espace. Istället för en SUV kan ju en Grand Scenic eller Espace funka utmärkt

#4
2019-11-27 19:04

Absolut, med eldrift kunde bli en europeiskt alternativ till Model X.

#5
2019-11-27 20:13

Espace har jag alltid gillat. Synd bara den har blivit mer bil och mindre buss. Jag föredrog den tidigare instrumentpanelen med instrumenten i mitten och en lägre panel och större rutor.

Renault borde komma med laddhybrid de har tekniken men blir knappast denna generation men möjligen nästa.

Grand Scenic har jag aldrig gillat, linjerna fungerar inte för mig. Scenic utan Grand är snyggare men säljs inte i Sverige.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.