Nästa artikel
Renault uppdaterar Espace
Nyheter

Renault uppdaterar Espace

Publicerad 27 november 2019
"Vardagsrummet på hjul" får nya säkerhetsfunktioner och bättre ljus.
Renault beskriver själva sin stora familjefraktare som "lounge on wheels", med förklaringen att alla åkande åtnjuter hög komfort. Det går att välja på fem eller sju sittplatser och samtliga bilar har glastak som standard. 

För första gången finns adaptiva Matrix LED-strålkastare och bakdelen har gjorts om med ny hasplåt. 

 
På insidan har mittkonsolen designats om med skjutbar lucka över kopphållare. Infotainmentsystemet är av senaste generationen Easy Connect, och stödjer sammankoppling av såväl iPhone som Androidmobiler genom Apple Carplay och Android Auto. 

Förarassistanssystemen inkluderar nu autonom körning på nivå 2 enligt det 5-gradiga skalan för självkörning. Bilen kan bland annat bromsa, gasa och anpassa avstånd själv på motorväg och i köer och hålla kursen i en och samma fil. Dessutom finns autobroms, varning för korsande trafik vid backning och avancerad parkeringshjälp.
 
Motoralternativen är tre till antalet: En turboladdad 1,8 liters fyrcylindrig bensinmotor på 225 hästkrafter kopplad till automatväxlad både i sju steg. Det finns också två 2-liters dieselmotorer på 160, respektive 200 hästkrafter kombinerat med sexväxlad automatlåda. 

Uppdaterade Renault Espace lanseras våren 2020. Det finns inga prisuppgifter än. 

Diskutera: Vad tycker du om Renault Espace?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.