Nästa artikel
Renault Mégane CC får ansiktslyft
Nyheter

Renault Mégane CC får ansiktslyft

Publicerad 13 december 2013 (uppdaterad 13 december 2013)
Renault piffar upp sin cabriolet Mégane CC med nytt utseende och ny utrustning. Frågan är om den kommer till Sverige?

Halvkombin, kombin och kupén fick varsitt ansiktslyft tidigare i år. Nu har det också blivit dags för cabrioletvarianten av Renault Mégane att uppdateras.

Den största nyheten syns i fronten på bilen. Renault har gjort om strålkastarna och stötfångaren och placerat ett stort emblem i mitten, det vill säga samma upplägg som på nya Clio och det franska märkets andra nya modeller.

Modellen har också försetts med ett nytt infotainmentsystem, som går under namnet R-Link. Funktionerna styrs med en joystick mellan framstolarna.

I övrigt är det mesta sig likt. Taket är tillverkat av plåt och det kan fällas på 21 sekunder. När det är uppfällt släpps ljus in i kupén genom en stor glasruta i taket. När det är nedfällt finns ett turbulensskydd som kan monteras i baksätet.

Motoralternativen är samma som tidigare. Bilköparna har att välja mellan en bensinmotor på 1,2 liter och två dieslar på 1,5 eller 1,6 liter.

Uppdaterade Renault Mégane CC, som är en förkortning för Coupé-Cabriolet, börjar säljas i januari 2014. Men kommer den till Sverige? Renaults svenska generalagent har valt att inte sälja den nuvarande modellen.

Diskutera: Vad tycker du om Mégane som cabriolet?

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2013-12-14 11:53
Raphael

En snygg bil har blivit snyggare.

#2 • Uppdaterat: 2013-12-14 17:58
Mistro

Ja bilen är snygg men kunde lika gärna ha varit en Eos,Focus eller det mesta annat faktiskt.

#3 • Uppdaterat: 2013-12-15 23:01
Roger Skagerström

Ser helt klart bra ut. Men nu när Cascada kommit så vetefan om nån av de här gamla är något att hänga i julgran designmässigt. Eos har alltid sett sorglig ut ifs.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.