Bild
Nästa artikel

Regeringen utesluter köp av Volvo

Nyheter

Volvo är till salu. Men svenska staten är inte intresserat av ett köp. Det konstaterar näringsminister Maud Olofsson.

- Jag kan inte se att staten är bättre ägare än den internationella fordonsindustrin, säger Maud Olofsson i samband med en pressträff.

På måndagseftermiddagen kom beskedet att Ford överväger en försäljning av dotterbolaget Volvo. Men den svenska staten har inga tankar på att köpa bilmärket av den amerikanska biljätten.

- Det är så enkelt att säga att staten ska köpa, men det kan man bara göra om man är beredd att ta pengar ur egen plånbok, säger Maud Olofsson.

Maud Olofsson konstaterade däremot att regeringen kommer att se över vilka statliga stöd som Volvo och Saab kan få. Men näringsministern slog samtidigt fast att dessa pengar inte kommer att komma från skattebetalarna.

Näringsministern förnekade även att regeringen haft diskussioner med Ford och General Motors om stöd och lån på två miljarder kronor. Något som Financial Times rapporterade om under måndagen.
Taggar: Nyheter
Regeringen utesluter köp av Volvo

Kommentarer

#1
Bert Olsson
2008-12-10 16:41

Volvo Personvagnar tillverkar nya bilar med mycket dålig körbarhet och kvalitet,mycket mycket dåliga bilar,som nybilsköpare är det ren förlust att köpa en ny defekt Volvobil som sedan måste tvångsförsäljas till ett mycket lågt pris som defekt nybil.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.