Bild
Nästa artikel

Raset slår hårt: "Kan få effekter även för Saab"

Nyheter

Lågkonjunkturen slår hårt mot Volvo. Snart kan den även drabba konkurrenten Saab. Det tror analytikerna - som varnar för ett fortsatt mörkt år.

- Det kommer säkert någon form av effekter även här på Saab inom en inte allt för lång framtid. Jag tror inte att det blir lika omfattande, för Volvo just i Sverige är väldigt hårt exponerade. Det är ju de stora bilarna som produceras i Sverige, säger Matts Carlsson, fordonsindustrianalytiker, till Sveriges Radio.

2008 har varit ett mörkt år för svensk fordonsindustri. Volvo Personvagnar har varslat 1200 anställda - och 1000 till kan få lämna sina arbeten. Under tisdagen meddelade även Volvo Lastvagnar att 1400 anställda varslas.

Nu kan Saab vara nästa företag som drabbas av lågkonjunkturen. Och analytikerna förutspår fortsatt tuffa tider.

- Det är oerhört tufft nu och det kommer sannolikt att bli ännu tuffare när de här effekterna även slår mot andra- och tredje ledets leverantörer, säger Matts Carlsson.

I Sverige finns det omkring 140 000 anställda inom fordonsindustrin. Något som innebär att en fortsatt lågkonjunktur kan drabba samhället hårt.

- Var och en av de här 140 000 svenskarna sysselsätter i sin tur fem personer i helt andra branscher. I pressbyråkiosken, på pizzerian, på sjukhusen, på reklambyråer, på banker i medieföretag eller här på handelskammaren. Det betyder att om man varslar 1 000 personer i fordonsindustrin så kan man nog förvänta sig att det sammantaget kommer att drabba 6 000 personer. Allting hänger ihop. Går det dåligt för någon så får det återverkningar för andra, säger Anders Källström på handelskammaren till Sveriges Radio.
Taggar: Nyheter
Raset slår hårt: "Kan få effekter även för Saab"

Kommentarer

#1
Kenneth
2008-10-01 18:56

OM vi slutar köpa svenska bilar kan vi lika gärna sluta med vår välfärd i Sverige. Alla arbetstillfällen behövs och vi måste vara beredda att kämpa för de arbetstillfällen vi har i landet. Inom fordonsindustrin arbetar ca 210 000 människor i Sverige! Arbetstillfällen är synonymt med svenskproducerade varor! Jag förstår inte att tex facket slåss för medlemmarnas arbetstillfällen dvs våra arbetstillfällen samtidigt som medlemmarna och andra väljer bort svenska arbetares varor tex bilar, SAAB, Volvo. Vi - de - verkar inte fatta att det är ingen idé att slåss för svenska arbetstillfällen och samtidigt köpa utländska varor tex Toyota eftersom då man köper Toyotan har man redan där tagit trängt bort svenska arbetstillfällen till förmån för utländska i Toyota fallet, japanska. Nä, vi måste slåss för Volvo och SAAB genom att köpa svenska dyra, kanske t o m, på kort sikt, törstiga bilar för att därigenom trygga vår egen sociala och ekonomiska överlevnad och därmed hela landets välfärd.

#1
k.m
2008-10-01 19:38

Teoretisk utmärkt skrivet Kenneth men realistisk är det omöjligt.

#1
Åke
2008-10-01 21:08

Det måste vara jobbigt att ha landets problem på sina axlar Kenneth .Hur orkar du tjata om samma saker.Tycker så synd om dig. Jag kör kvalite=Audi

#1
Kör tyskt
2008-10-01 21:11

Håller med Åke. Hur orkar du tjata om det.Inse att volvos tid är förbi.Människor vill ha kvalitetsbilar,och då köper man inte volvo eller saab. De kan inte stava till det.

#1
Saabnisse
2008-10-01 21:19

Nej, det är faktiskt möjligt. Vi kan jämföra med Tyskland där de ställer upp näst intill 100% för sin egen industri. Här härskar jantelagen ,trots att den inte har något med Sverige att göra. Men som jag skrev om Volvo är problemen de samma här, om inte ännu värre. Ford hade ju kunnat volvofiera småfordarna Fiesta och Ka och Saab hade ju kunnat få saabifiera Astra och Corsa. Det finns säkert många som vill betala lite extra för samma bil som blivit lite uppsnoffsad. Jmfr t.ex. Audi A3 med Golf. Men tänk på att även en något beg. Saab eller Volvo kan vara ett bättre köp än en ny asiat!

#1
Inte Volvo bög
2008-10-01 21:29

Hade man nu haft lantbruk kunde man köpt en beg volvo och dra plogen med. Men det har jag inte.
Och jag vill ha bil och inte TRAKTOR

#1
Anders
2008-10-01 23:17

Kvalitet påpekar ngn - att tyska bilar har bättre kvalitet - tillåt mig tvivla - Har haft flera nya bilar (tj-bilar). Vad sägs om havererade stötdämpare runt om efter 8000 mil på 1,5 år gammal Audi A6 "kvalitet" eller??? Jag kan rabbla upp många fel på tyska bilar av finmärket - Volvo är varken bättre eller sämre men det är dags att tänka lite mer svenskt precis som finnar köper finskt så köper tyskar tyskt etc. Det verkar vara typiskt svensk att inte ha något till övers för ett i stort fantastiskt land som Sverige. När det gäller bilar driftssäkerhet står Japanska bilar i en klass för sig - sen kommer hela det övriga gänget. Kvalitetsmässigt är det hugget som stucket bilket märke man väljer - det är svårt att bygga in kvalitet i en bil för normalkonsumenten (normala plånböcker) - det finns inget intresse i detta från branchens sida. Som svärfar sagt till mig : köper man billig skit så får man billig skit.

#1
Steffan
2008-10-02 00:12

Nu snackar du mot dig själv.När du säger att japanska bilar har bäst kvalite.Men att vi ändå skall köpa SVENSKT.Och du tycker att volvo passar normal plånboken för svenska folket 300-400000:- bilar.Nu har du först propagerat till att köpa svenskt, sen säger du att japanska bilar är bäst på kvalite.Och att man inte kan bygga in kvalite i bil för normalkonsumenter (normala plånböcker).Nu har du väl än målat in dig i en hörna.Nu håller dina argument inte längre.

#1
Kenneth
2008-10-02 00:23

Till Åke och avsändare "Inte Volvo bög" skulle jag vilja säga följande:

Ja, det är väl att det finns några i detta land som har ALLAS välbefinnande i åtanke då man konsumerar. Men till Er skulle jag vilja säga eller nästan hoppas att Era arbeten rationaliseras eller väljs bort av svenska konsumeneter och att just Era arbetsuppgifter tas över av någon annan, troligen internationellt bolag eftersom även Ert arbete kan göras bättre och billigare utomlands vilket kommer att friställa Er från arbete och därmed inkomst vilket leder till att Ni i likhet med Er argumentation blir arbetslösa och sedan får vi se hur Ni ställer Er till det faktumet att: Ja det är tur att några villiga att bära landets kollektiva välfärds börda.

#1
Inte Volvo bög
2008-10-02 00:28

Till Kenneth.

Tror inte det. Är ekonomisk oberoende.Kanske värre med ditt jobb.Köpa lite aktier i det, så du kan jobba för mig

#1
Inte Volvo bög
2008-10-02 00:32

Till Kenneth

Skiter fullständigt i hur många bilar volvo säljer eller producerar. Bara man kan tjäna en haka på deras aktier

#1
Eric
2008-10-02 16:33

Man kan tycka vad som helst om Volvo och SAAB, ang kvalitet, törst, pris etc, men företag måste gå med vinst, förr eller senare.
Det är ett mirakel att Gm resp haft sånt tålamod med sina svenska småfabriker och bara pysat in mera stålar i förlustaffärer/förlustföretag.
Hålla förlustbringade företag under armarna är bara skenbart till nytta. Det är faktiskt så att till slut måste någon betala förlusterna när man kan "köpa svenskt" för underpris! Det är någon/nårgar som subventionerar era bilaffärer, eller på (s)-vis, "någon annan betalar!
En ohållbar situation. Vill ni VERKLIGEN stödja Volvo SAAB, betala då in 25-30000 extra ovanpå priset så att ni betalar minst vad bilen kostar att tillverka! Plus ännu lite extra så att man får ersättning för alla förluster under de senaste åren..

#1
Eric-2
2008-10-02 16:34

Ska naturligtvis vara
"Det är ett mirakel att GM resp FORD resp haft sånt tålamod.."

#1
Jan
2008-10-02 18:19

Många här pratar vitt och brett om kvalitet. I vilken värld lever ni egentligen? Det är mördande konkurrens på världsmarknaden och är inte kvaliteten på topp så är man utslagen på ett par år. Alla bilar idag har ypperlig kvalitet. Det innebär inte att bilarna är felfria för det är omöjligt att göra den perfekta bilen för då skulle vi få betala miljoner för en bil. En bil är alltid en kompromiss. Tillverkaren måste kompromissa, mer på vissa områden, mindre på andra.

Japanerna då? De kompromissar mycket lite på kvaliteten på mekanik och elektronik menär väl i övrigt inte särskilt märkvärdiga? Amerikanska tillverkare kompromissar mycket med detaljutförandet som finish men bygger starka drivlinor. Europeiska tillverkare vill bygga bilar med högvärdiga chassin, motorer, utsökt finish etc. Allt allt allt i bilen kostar pengar och vill man göra något bättre så måste något annat göras enklare. Enkel matematik!

Så sluta prata som om det skulle finnas kvalitetsbilar och ej kvalitetsbilar på det där förenklade sättet!

#1
cabman
2008-10-05 21:02

Till "Inte volvobög" Vad skulle få dig att tro att Kenneth skulle behöva en haka?? Han har väl redan en?? Konstigt ansvarstagande mot plastikindustrin men inte mot svensk/amerikanska fordonsindustrin. Trots vad du säger bidrar saab och volvo till allas välfärd här i landet och gör så att människor inte behöver gå från hus och hem. De säkrar istället svensk industris fortlevnad med tanke på alla underleverantörer som till stor del lever på saab och volvo.
Och hur det har gått när den fria marknaden med finanshajarna fått härja allt för fritt? Det ser vi ju nu.:(
I min familj förekommer både ett tyskt s.k kvalitetsmärke av årsodell 04, ett svensk/amerikanskt märke också det en 04 och ett franskt märke som ännu ej rullat speciellt många mil. Trots att det amerikansk/svenska märket rullat dubbelt så långt som det tyska så är det felfritt än så länge medans det tyska för att uttrycka det lindrigt inte har varit precis felfritt.

#1
Erik
2008-10-06 15:49

Gratulerar sign "Cabman" till hans gränslösa förtroende för det socialistiska stöd- och bidragstänkandet.
Lite enklare:
Man kan ta ett företag med 100anställda som går med förlust, Pappa (s)taten måste då bidra med en stadig pyts pengar varje år. Minimalt moms och och ingen bolagskatt på den obefintliga vinsten betalas in till samhället.
Om dessa 100 istället arbetad i ett vinstgivande företag skulle 100 personer sannolikt ha en trevligare arbetsplats, moms och skatt på vinsten skulle betalas. Företaget kanske t o m skulle kunna utvidga verksamheten och anstäla ännu flera som i sin tur...! Inga bidragsmedel (=andra arbetandes skattemedel) behövs från staten..
Är det enkelt nog förklarat för att förstå skillnaden?

#1
Cabman
2008-10-08 14:46

Till Erik.
Då kanske vi skulle lämna bankerna åt dess öde också med tanke på hur dåligt det skött sig?
Vad gäller volvo och saab så är det ett faktum att de ändå tryggar svenska underleverantörers existens. Företag ex inom plastindustrin som genom att man har saab eller volvo som rellartivt pålitliga kunder kan och vågar satsa på ny teknik,utökad verksamhet och nyanställningar. Åderingången från vovlvo och saab medför i sin tur att underleverantörerna vågar göra investeringarna i ny teknik vilket i sin tur möjliggör inträde och tillgång till nya produktområden. Resultatet blir flera potentiella marknader, tillströmning av nya kunder och hepp!! Nyanställningar.
Det heter ju så populärt att vi skall satsa oss ur denna kris och då rimmar det väldigt illa att låta en så stor del av svensk industri dö och med den också ett stort antal svenska underleverantörer.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.