Bild
Nästa artikel
Nya Range Rover Sport – bilder och fakta

Nya Range Rover Sport – bilder och fakta

Nyheter

Läckta bilder på nya Range Rover Sport har redan florerat. Nu offentliggör Land Rover all information och massor av bilder.

Utseendet på nya Range Rover Sport har egentligen inte varit en särskilt väl bevarad hemlighet, då bilder på modellen har läckt ut på internet i flera omgångar. I natt svensk tid var det dock till slut dags för modellens officiella premiär, då den visades upp vid ett event på New Yorks gator.

Nya Range Rover Sport är 62 millimeter längre än sin föregångare, men enligt Range Rover är den fortfarande kortare än andra sjusitsiga suvar och många sedaner i E-segmentet. Land Rover har dock passat på att utöka hjulbasen med 178 millimeter, vilket ger passagerarna mer plats i bilen.

Tack vare en ny generation av Land Rovers luftfjädring kan Range Rover Sport köras i högre hastigheter i offroadläge. Tidigare var gränsen 50 kilometer i timmen, nu har den ökat till 80 kilometer i timmen.

Nya Range Rover Sport finns med två olika system för fyrhjulsdrift. Det ena ger möjligheten att fördela vridmomentet lika mellan fram- och bakhjul, medan det andra automatiskt fördelar vridmomentet utifrån vilken axel som har bäst grepp.

Hybrid nästa år
Bilen finns med fyra olika motoralternativ, två bensinare på 5,0 respektive 3,0 liter och två dieslar på 3,0 liter. Motorprogrammet kommer dock att expanderas med en 4,4-litersdeiesel och ett hybridsystem som ska lanseras 2014.

Accelerationen från stillastående till 100 kilometer i timmen sker på under fem sekunder. Samtidigt har bränsleåtgången och därmed även utsläppen kapats med upp till 24 procent jämfört med föregångaren, vilket gör att koldioxidutsläppen landar på 194 gram per kilometer. I hybridutförande kommer den ner till 169 gram per kilometer.


Tack vare att Range Rover Sport enligt Land Rover är den första modellen i segmentet som har en kaross byggd i aluminium har modellen kunnat bantas med 420 kilo jämfört med föregående generation. Till exempel är plattformen 39 procent lättare.

Missa inte det massiva galleriet med massor av bilder på nya Range Rover Sport. Klicka på bilden till höger.

Diskutera: Vad tycker du om nya Range Rover Sport?

Kommentarer

#1
2013-03-27 12:27

Jodå, jag såg på BBC i morse hur Daniel Craig (nuvande James Bond) körde upp bilen inför allas kameror.
Lika snygg som alltid! (bilen alltså....)

VILL HA!!!

#2
2013-03-28 00:45

Vinner jag storvinsten så kan det nog bli en sån här.
Även om vikten minskat med omkring 600 kg så väger den ändå över två ton, så det är ingen liten läckerbit.

#3
Rex Mundi
2013-03-28 04:56

Måste provsitta först, men instämmer annars spontant med Hultarn och Roy_J.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.