Bild
Nästa artikel
Nyheter

Range Rover Sport gör entré

Publicerad 2022-05-11 08:22
Tredje generationen finns som laddhybrid och kommer som elbil 2024.

I slutet av oktober 2021 visade Land Rover upp nya Range Rover. Nu presenteras tredje generationen av den lite mindre Range Rover Sport. Precis som vanliga Range Rover har Sport infällbara dörrhandtag.

För första gången har modellen digitala LED-strålkastare fram, och de smalaste DRL-ljus som Land Rover monterat på någon av sina bilar.
 

Luftfjädring är standard, liksom 3D-kamera för bättre överblick. Som tillval finns fyrhjulsstyrning, vilket enligt Land Rover ska ge en vändcirkel liknande den från en liten halvkombi.  

På insidan ska ett avancerat ljudsystem kunna motverka buller i kupén.

Via en 13,1-tumsskärm kan man kontrollera media, navigation och fordonsinställningar, men det finns också fysiska reglage för klimatanläggning. Distansuppdatering av mjukvaran är möjlig på 60 olika moduler.

I motorutbudet är det automatlådor i åtta steg och fyrhjulsdrift som gäller. Antalet hästkrafter varierar mellan 300 och 530 och det erbjuds 6-cylindriga bensin- och dieselmotorer med mildhybridteknik. Det finns också en toppvariant med V8 och laddhybrider med upp till 10 mils körning på el. Priserna för laddhybriderna börjar på 1 279 900 kronor och för de andra varianterna får köpare räkna med att betala minst 1 170 900 kronor.

2024 kommer Range Rover Sport som elbil.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.