Bild
Nästa artikel
Privatleasa en Koenigsegg – så svettigt dyrt är det

Privatleasa en Koenigsegg – så svettigt dyrt är det

Nyheter

Det är inte många privatleasingbilar som kan locka med över 1 000 hästkrafter.

Privatleasing är en tydlig trend i bilvärlden. Från början var det mest billiga småbilar som kunde privatleasas, men på senare år har även dyrare och lyxigare bilar börjat erbjudas till en fast månadskostnad.

Nu har en bilförsäljare i Kalifornien också anslutit sig till leasingtrenden med hjälp av en extern leasingfirma – men inte med vilken bil som helst, utan en av två tillverkade Koenigsegg CCXR Trevita.

Superbilen som har en 4,8-liters V8-motor med dubbla turbo på 1 018 hk går att leasa för 24 000 dollar per månad i 60 månader. Kunden behöver dessutom lägga en handpenning på 650 000 dollar.

Direktöversatt handlar det alltså om hela 210 000 kr i månaden i fem år, och kontantinsatsen ligger på svettiga 5,8 miljoner. Totalkostnaden blir över 18 miljoner kronor – dessutom tillkommer moms.

En viktig sak att tänka på när en privatleasingbil lämnas tillbaka är något som beskrivs som ”normalt slitage”. Bilen får inte vara onormalt sliten – då får kunden betala extra. Frågan är vad som klassas som onormalt slitage på den extremt exklusiva Koenigseggbilen...?

Läs också: Koenigseggs nya drömgarage – här är modellerna som ska ingå

Taggar: Nyheter, Koenigsegg
Privatleasa en Koenigsegg – så svettigt dyrt är det
Privatleasa en Koenigsegg – så svettigt dyrt är det

Kommentarer

#1
2020-11-01 10:37

Man lär nog vara ganska less på den efter 30 dagar

#2
2020-11-02 17:12

Det är inte prisvärt.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.