Nästa artikel
Premiär för Toyota Corolla Cross – här är nya familjesuven
Nyheter

Premiär för Toyota Corolla Cross – här är nya familjesuven

Publicerad 2 december 2021 (uppdaterad 27 februari 2023)
Toyota fortsätter lansera Crossmodeller och näst på tur står Corolla.

Den som vill sitta lite högre upp i sin bil har knappast ont om valmöjligheterna – suvarna och crossovermodellerna blir bara fler och fler. Nu kommer ännu en modell i det redan ganska trånga suv-utbudet hos Toyota. Ovanför C-HR och Yaris Cross men under RAV4 komer en nykomling i form av Corolla Cross.

Den som känner igen modellnamnet har rätt: Toyota Corolla Cross visades upp redan sommaren 2020, men då var den inte aktuell för Sverige. När den europeiska versionen nu visas upp står det klart att Corolla Cross även ska säljas på den svenska marknaden. Det bekräftar Toyotas pr-avdelning för Vi Bilägare.

Barnfamiljer är främsta målgruppen och bagagetröskeln ska vara extra låg för att barnvagnar och cyklar ska gå enklare att lasta i.

Toyota Corolla Cross hamnar i det så kallade C-segmentet och blir en direkt konkurrent storleksmässigt till Volvo XC40 – det skiljer bara tre centimeter modellerna emellan. Någon designmässig koppling till ”vanliga” Corolla finns dock inte trots modellnamnet.

Precis som de andra Toyotamodellerna får Corolla Cross hybridteknik och den kommer antingen med framhjulsdrift eller fyrhjulsdrift. På insidan finns digitala instrument med en 12,3-tumsskärm samt en pekskärm för infotainmentsystemet på 10,5 tum med stöd för Apple Carplay och Android Auto.

Priserna är inte klara, men leveranserna ska starta hösten 2022.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (14)

  • 3 december 2021 Det finns påvisbara…
  • 3 december 2021 Säkerhetsmässigt är det rätt…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.