Nästa artikel
Preem bygger nya snabbladdare för tung trafik
Nyheter

Preem bygger nya snabbladdare för tung trafik

Publicerad 7 oktober 2022 (uppdaterad 7 oktober 2022)
Mackkedjan Preem och laddnätverket Recharge bygger nya snabbladdare för tunga elfordon med laddeffekt på upp till 350 kW.

Förra året kom nyheten att mackkedjan Preem ska bygga ett nätverk med snabbladdare. Det är något som konkurrenterna OKQ8 och Circle K också satsar på.

Preems laddstationer ska utrustas med mellan fyra och åtta laddstolpar per station och laddeffekten blir mellan 150 och 300 kW. I början är det Preems bemannade stationer på stora huvudvägar som prioriteras.

Nu står det klart att Preem tillsammans med Recharge också ska bygga ett laddnätverk för tung trafik och yrkestrafik längs svenska vägar. Här hamnar laddkapaciteten på upp till 350 kW.

– Genom den här satsningen kan vi möta framtidens växande efterfrågan på laddning utmed vägen och hjälpa våra kunder att uppnå sina klimatmål, säger Patrik Johansson, ansvarig för Preems stationsnät i Sverige.

Premiär för de nya snabbladdarna blir under andra halvåret 2023. Det är Preemstationerna i Falkenberg, Vätterleden, Ekolskrog, Rosersberg och Tanumshede som står först på tur.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (1)

  • 7 oktober 2022 Repris. Som sagt detta…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.