Bild
Nästa artikel
Bilden visar Porsche 911 Turbo S, inte någon av versionerna som nämns i artikeln.
Bilden visar Porsche 911 Turbo S, inte någon av versionerna som nämns i artikeln.

Porsches modellplaner avslöjade – plus en mystisk prototyp

Nyheter

Porsche ska lansera flera nya modeller inom kort. Dessutom testas en mystisk prototyp på Ringen.

Den senaste generationen av Porsche 911 finns redan i en mängd olika versioner för att passa olika köpare och plånböcker. Men snart blir det ännu fler – åtminstone om vi får tro nya uppgifter från ett Porscheforum på nätet.

Uppgifterna kommer från amerikanska myndigheten NHTSA och tyder på att vi kan få se flera nya varianter av både Porsche 718, 911 och elbilen Taycan inom kort.

Några exakta detaljer kring lanseringsdatum och teknik finns inte, men om uppgifterna stämmer ska Porsche inom kort visa upp den lättade och trimmade versionen 911 GT3 med dubbelkopplingslåda samt specialmodellen 911 GT3 Touring med manuell låda.

Dessutom kommer en specialversion av 718 Boxster för att fira modellens 25-årsdag. Jo, det är sant: Porsche Boxster fyller faktiskt ett fjärdedels sekel.

Elbil som kombi

Sedan tidigare står det även klart att Porsche ska lansera en kombiversion av elbilen Taycan. Den heter Taycan Cross Turismo och har blivit försenad på grund av pandemin. Kombiversionen kommer i första skedet som 4S, Turbo och Turbo S.

Vid sidan av dessa uppgifter publicerar även flera tyska medier spionbilder på en mystisk Porsche 911-prototyp som just nu testas på Nürburgring. Det ser ut att vara en upphöjd version av den klassiska sportbilen med högre markfrigång, mjukare fjädring och plastdetaljer på sidorna.


Enligt vissa kan det handla om en modern version av konceptbilen Porsche 911 Panamericana som presenterades 1989. Även det var en upphöjd version av 911 som skulle klara tuffare terräng än den vanliga gatmodellen.

Porsche kväver ryktet

Med tanke på hur populära biltillverkarnas upphöjda kombimodeller med terrängattribut blivit – titta bara på Volvo V90 Cross Country och Audi A6 Allroad – kanske samma koncept kan fungera även i sportbilsvärlden?

Men om vi får tro det svar som tyska Auto Motor und Sport fått av Porsche handlar det inte alls om någon crossoverversion av 911. Istället används prototypen för att testa olika chassiinställningar för 911-modellen, och fokus ligger på GT3 och kommande GT3 RS – inte på någon terräng-911.

Läs också: Porsche bekräftar: Eldriven sportkombi blir försenad

Taggar: Nyheter, Porsche

Kommentarer

#1
2020-10-29 17:29

Får vi se en Porsche 911 SUV?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.