Nästa artikel
Porsche uppdaterar Taycan – här är nyheterna
Nyheter

Porsche uppdaterar Taycan – här är nyheterna

Publicerad 25 augusti 2021 (uppdaterad 25 augusti 2021)
Skrikiga färgtoner och längre räckvidd hör till nyheterna när Porsche uppdaterar elbilen Taycan.

Porsches elbil Taycan har redan fått flera uppdateringar sedan den lanserades, bland annat med smidigare snabbladdning och möjlighet att ”prenumerera” på tillval till en månadskostnad.

Nu kommer ytterligare en uppdatering för modellår 2022. Den viktigaste nyheten är att räckvidden blir något längre, bland annat eftersom den främre elmotorn kopplas bort oftare i de fyrhjulsdrivna modellerna för att spara energi.

”Exakt hur mycket längre räckvidden blir är dock hemligt”

Exakt hur mycket längre räckvidden blir är dock hemligt. Porsche ska inte typgodkänna Taycanmodellen igen, så den får inte längre officiell räckvidd enligt WLTP-körcykeln.

”Trots det kommer räckvidden för de senaste versionerna att öka i vardagstrafik”, lovar Porsche.

Färgen ”Ruby Star” kanske vissa känner igen från Porsche 964 RS.

Precis som i Teslas modeller kan Porsche Taycan förvärma batteripaketet innan bilen ska snabbladdas. Nu kan batteriet värmas upp mer än tidigare och laddningen ska gå snabbare.

Som tillval finns numera en parkeringsassistent som innebär att föraren kan köra bilen med mobiltelefonen utan att sitta i bilen. Infotainmentsystemet får dessutom stöd för Android Auto.

Nyheten som märks tydligast rent visuellt är förmodligen de nya lackfärgerna som minst sagt sticker ut. De känns igen från 1990-talets Porschemodeller.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.