Bild
Nästa artikel
Porsche Cayman S får svart kostym

Porsche Cayman S får svart kostym

Nyheter

Porsche presenterar ytterligare en svart specialvariant: Cayman S Black Edition. 500 mörka exemplar ska byggas.

Porsche Cayman har kommit till åren och ska ersättas 2012. Vad passar då bättre än en specialversion för att öka intresset kring modellen?

Cayman S Black Edition följer samma recept som 911 Black Edition och Boxster S Black Edition: mer kraft, mer utrustning och svart färg. Liksom föregångarna ska bilen tillverkas i endast 500 exemplar.

Både in- och utsida går i den mörka kulören med bland annat 19-tumsfälgar, läderinredning och instrumentpanel i svart. För att slå fast att vi har med en specialversion att göra återfinns en stålplakett med bilens produktionsnummer på handskfackets lucka. Förare och passagerare möts också av texten ”Black Edition” på trösklarna när de ska kliva in i bilen.

Kraftkällan är samma sexcylindriga 3,4-litersmotor på 330 hästkrafter som finns till Cayman R. Det innebär ett effektlyft med tio hästar jämfört med vanliga Cayman S samt att tiden 0-100 km/tim med manuell låda kapas med tio hundradelar, till 5,1 sekunder. Med dubbelkopplingslåda och sportpaketet Sport Chrono blir accelerationstiden ytterligare tre tiondelar snabbare.

Tyska priset för Porsche Cayman S Black Edition börjar på nästan 68 000 euro. Säljstart i juli.

Diskutera: Vad tycker du om Porsche Cayman S Black Edition?

Taggar: Nyheter, , Porsche

Kommentarer

#1
2011-05-10 17:58

Enda Porschen som får min päls att stå! Liten, alert och med perfekt balans. Till skillnad mot 911 som trots allt inte kan dölja sin fundamentala konstruktionsmiss med motorn där bak. (Även om de efter 50 år förfinat det konceptet rätt hyggligt!).

Cayman är en bättre körmaskin som tyvärr inte tillåts få effekt i paritet med vad bilen klarar av för då skulle den överglänsa ikonen 911. 330 hästar skulle ändå iofs räcka för mig ;-).

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.