Bild
Nästa artikel

Porsche Boxster S Black Edition – specialvariant i svart

Nyheter

Porsche jobbar hårt på att svärta ner sitt rykte. Svarta versioner av 911 följs nu av Porsche Boxster S Black Edition.

Förra veckan presenterade Porsche den svarta 911 Black Edition. Nu är det dags för Boxster S att gå samma väg. Här har man dock ansträngt sig lite mer.

Bland annat har motorn fått 10 extra hästkrafter, vilket ger totalt 320 hästar. Det gör den lika effektstark som Boxster Spyder. Sedan blir det svart för hela slanten. Kaross, sufflett, 19-tumsfälgarna (från Spyder fast svarta), störtbågarna, avgasrören och Boxster S-emblemet – allt är svart.

Suffletten får inskriptionen Black Edition och texten syns även på instegslisterna. Kupén är också mörk.

987 exemplar
Standardutrustningen är ganska omfattande. Paketen Comfort, Infotaiment och Design är med i grundpriset – det är också plaketten på handskfacksluckan som visar vilket exemplar det rör sig om. Bara 987 exemplar kommer byggas.

Det kommer ändå att gå att extrautrusta sitt exemplar för den som så önskar.

När det gällde 911 Black Edition kostade denna lika mycket som en 911 i basutförande. Så blir det inte med Boxster S Black Edition. Det tyska grundpriset är 63 404 euro, vilket kan jämföras med Boxster S som kostar 56 978 euro.

Diskutera: Vad tycker du om Porsche Boxster S Black Edition?

Kommentarer

#1
stickan.palm@gmail.com
2011-02-04 12:53

Skicklig marknadsföring av en "utgående" modell i väntan på nya Boxter i 2013 års utgåva.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.