Bild
Nästa artikel
Porsche bekräftar: Cajun ska byggas

Porsche bekräftar: Cajun ska byggas

Nyheter

Porsche ger grönt ljus för serietillverkning av en ny, kompakt suv. Porsche Cajun blir märkets billigaste modell.

Porsches styrelse har nu beslutat att ta fram en femte modell som ska spinna vidare på framgångarna med suven Porsche Cayenne.

Bilen, som går under arbetsnamnet Porsche Cajun, är en mindre suv som ska fungera som instegsmodell och locka nya och unga köpare till märket. Sannolikt kommer den att dela teknik med koncernkollegan Audi Q5.

Porsche avslöjar få detaljer, men beskriver Cajun som sportig och effektiv med låg vikt. Bilen blir samtidigt billigast i Porsches modellprogram.
 
Ska dubbla försäljningen
När Porsche introducerade Cayenne år 2002 kritiserades tillverkaren för att skada sitt varumärke inom sportbilssegmentet. Bilen har dock blivit en försäljningssuccé och är nu Porsches mest sålda modell.

Porsche har nu siktet inställt på att dubbla försäljningen till 150 000 bilar per år senast 2014. I den strategin har Porsche Cajun en viktig roll.

Diskutera: Vad tycker du om Porsche Cajun?

Taggar: Nyheter, , Porsche

Kommentarer

#1
snabbe
2010-12-01 01:00

en sån kan man ju ha som vinter bil bara inte min pannamera skäms sidan om en sån
GOD HJUL..

#2
Raymond K
2010-12-03 16:54

Den kan ju duga till att köra till kiosken och köpa glass med.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.