Bild
Nästa artikel
Nyheter

Polestarchefen ryter till: Omställningen går för långsamt

Publicerad 27 februari 2020 (uppdaterad 27 februari 2020)
Thomas Ingenlath vill inte längre behöva försvara varför Geely startade ett eget elbilsmärke.

Chefen för Volvos syskonmärke Polestar är trött på att hela tiden behöva försvara varför koncernen startat ett helt eget varumärke för elektrifierade prestandabilar.

– Hur länge ska vi behöva förklara att det inte är någon galen idé att skapa ett nytt elbilsmärke? Jag är så trött på den typen av diskussion. Vi borde inte ifrågasätta det längre, ryter Thomas Ingenlath i en intervju med Automotive News.

Polestar är på väg ned till bilsalongen i Genève som öppnar i nästa vecka, bland annat för att visa konceptbilen Precept. Thomas Ingenlath är förbannad över att återigen behöva berätta hur Geely tänkte när Polestar skapades. Han är även upprörd över att omställningen till eldrift inte går snabbare.

– Det är konstigt, och jag tror att vi fortfarande pratar om det här ämnet nästan som vi gjorde för tre år sedan eftersom inte mycket har hänt. Takten och hur elektrifieringen implementeras är inte tillfredsställande, den är absolut för långsam, säger han.

Thomas Ingenlath är övertygad om att vi kan hantera klimatförändringarna om vi agerar nu. Han gillar inte hur andra biltillverkare drar i handbromsen när det gäller elektrifiering, för att omställningen inte ska gå för snabbt.

– Jag tror det är precis tvärt om. Risken kommer med att vara för långsam.

Kommentarer

#1 • 2020-02-27 12:47
Maisch

Thomas får lugna ner sig lite, lätt att snacka, men det är svårt att säga att man bidrar så mycket till omställningen när man säljer elbilar för 700k. Sen är det väl inte så märkligt att folk undrar varför man säljer volvobilar som är utvecklade av volvo och ser ut som en volvo under ett helt annat märke bara för att den har en annan framdrivning, det är inte en jätterationell strategi.

#2 • 2020-02-27 12:54
Styggavargen

Volvo väger redan bly utan batterier...och de vill tillverka "stridsvagnar aka SUV" istället för något effektivt och förnuftigt...

#3 • 2020-02-27 14:10
Klarsynt

"Thomas Ingenlath är övertygad om att vi kan hantera klimatförändringarna om vi agerar nu." Då tycker jag att det bästa han kan göra är att stänga sina fabriker. Och inte ens det skulle göra mycket för att "hantera klimatförändringarna". Det enda som måste göras är att vi slutar handla med länder såsom Kina och Vietnam, vilka har energi som till 75% kommer från kol. Textilindustrin, gruvindustrin och överbefolkningen är ett ohyggligt mycket större problem än transportindustrin. Och dessutom, slutar vi köpa skit från Asien så minskar de globala transporterna signifikant, samtidigt. 

.

#4 • 2020-02-27 15:18
Styggavargen

Skulle vi ställa om på riktigt skulle transporter kosta ofantligt mycket mer, då skulle det inte gå att skicka räkor ifrån Nordsjön till andra sidan jordklotet för att rensas och paketeras av arbetare som jobbar under slavliknande förhållanden.

#5 • 2020-02-27 16:41
Peter E

Man undrar lite var grejerna/grejen som signaturen Klarsynt skriver sina inlägg med, är tillverkad...

#6 • 2020-02-27 17:03
Klarsynt

@Peter E I Kina förstås. Allt är tillverkat i Kina. Vi har flyttat hela vår produktion dit. Så när vi köper saker, oavsett vad det är, så sker utsläppen där. Men det räknas inte, bara de inte sker här. Helt galet. De globala utsläppen har ändå inte minskat: De ökar hela tiden och det lär de göra även om europeiska bilar når under 95 g/km för europeiska bilar är en skit i Mississippi.

.

#7 • 2020-02-27 18:09
Sabud2

Visst fanns det en massa förbokade Polestar. När ser vi dessa på vägarna..........IRL liksom.

#8 • 2020-02-28 11:29
Svenne60

"Omställningen går för långsamt" säger han bara för att det är säljande. De rika som har råd att betala för att uppfattas som "goda" är målgruppen. Och vad betyder "omställning" egentligen? Att vi skall förändra vår livsstil i grunden. Beror på vem du frågar. För Greta betyder det nedläggning av all modern produktion, internationell handel och resande samt återgång till självförsörjande småbrukssamhällen som på 1800-talet.

#9 • 2020-03-02 16:49
Carl Trefalt

Det är inte dumt att göra elbilar! Det är bara priset som är dumt!

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.