Nästa artikel
Polestar 5 och 6 tar tydligt sikte på Porsche
Nyheter

Polestar 5 och 6 tar tydligt sikte på Porsche

Publicerad 29 november 2022
Med Polestar 5 och Polestar 6 har den svenska elbilstillverkaren tagit ett tydligt sikte mot Porsche. Ett sikte som sträcker sig hela vägen till den tyska sportbilstillverkarens hjärta och själ: Modell 911.

Polestar siktar högt med sin kommande 2+2-roadstercoupé Polestar 6. Sportcoupén med fällbart tak, som är sprungen ur konceptbilen Polestar O₂. Roadstercoupén är förväntad att lanseras på marknaden år 2026.

Polestars vd Thomas Ingenlath har tidigare meddelat att företaget med sin första roadstermodell tagit ett tydligt sikte på samma kundsegment som Porsche 911. Även den kommande fyrdörrars GT-modellen Polestar 5, förväntad till år 2024, har som bekant också tagit sikte mot Porsche, men i Tyskland heter konkurrenten förstås då inte 911, utan Taycan.

Med Polestar 6 ser tillverkaren en storskalig produktion framför sig. Detta framstår som tydligast av det faktum att redan lanseringsbilarna, de så kallade LA Concept Edition-bilarna, är planerade att tillverkas i en serie om 500 bilar. Det kan jämföras med Polestar 1 som kom att produceras med lika många exemplar under ett helt produktionsår.

Det som primärt kommer känneteckna lanseringsbilarna år 2026 är, vid sidan av att alla 500 bilar numreras, också särskild grafik på bilens sidor och en extra påkostad läderinteriör.

Polestar 6 får dubbla elmotorer med en sammanlagd systemeffekt på 650 kW, en 0–100 km/tim-tid på 3,2 sekunder och en beräknad räckvidd på cirka 60 mil.

För designen svarar Maximilian Missoni, där stora drag från konceptbilen O₂ ännu känns igen. Bilen går redan att förhandsboka.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (5)

  • 1 december 2022 Saabnisse Precis. Det mest…
  • 1 december 2022 Men det är ju två helt…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.