Nästa artikel
Podradio: Varför har Lexus mest nöjda bilägarna?
Podradio

Podradio: Varför har Lexus mest nöjda bilägarna?

Publicerad 20 juni 2013 (uppdaterad 24 juni 2013)
Hur har Lexus fått Sveriges mest nöjda bilägare? Och vad är målet med nya IS 300h? Vi frågar märkeschefen Gustav von Sydow.

I samband med lanseringen av nya hybridsedanen IS 300h fick Vi Bilägares Tommy Wahlström en pratstund med Lexus märkeschef i Sverige, Gustav von Sydow.

I det här podradio-inslaget berättar Gustav von Sydow om märkets framfart i Sverige, om förstaplatsen i Vi Bilägares konsumentundersökning AutoIndex 2013 och om målsättningen med nya modellen IS 300h.

Lyssna på inslaget genom att klicka på länken nedan. Du kan också högerklicka på länken och sedan välja "Spara mål som..." eller "Spara länk som..." för att ladda ned inslaget som mp3-fil och spela upp den i till exempel din bilstereo eller telefon.

Om du lyssnar via datorn kan du minimera fönstret där podradio-inslaget spelas upp och fortsätta använda webbläsaren under tiden som du lyssnar.

Lyssna på "Varför har Lexus mest nöjda bilägarna?" (6 minuter, 37 sekunder)

Relaterade dokument

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2013-06-20 14:20
Swemba

Att Lexus har nöjda ägare är utom tvivel. Att använda denna subjektiva åsikt till något annat än att konstatera att de är nöjda, går inte. Det går inte att omvandla till ett jämförelsetal. Nöjd, nöjdare, nöjdast spelar ingen roll, så länge man är nöjd ...

#2 • 2013-06-20 17:47
Hantez

Hur svårt är det att förstå att just nu har Lexus de mest nöjda ägarna?
"Professorn AL" skulle nog säkert ifrågasätta om jorden är rund, om Vib skrev om rapporterade om detta.

#3 • 2013-06-20 21:26
Audi A5 SB

(S)om man frågar får man svar, (s)om man frågar. Och vice versa;-)

Ingen här lär väl på riktigt ifrågasätta Lexus kvaliteter, men hur var det nu med Subaru som fick samma poäng? Lika bra som Lexus? Nä, bilmärket Subaru måste ha en ännu högre kvalitet än Subaru, då det senare bilmärket inte når upp till Lexus oslagbara service och kundmottagande. Eller hur var det nu, egentligen?

Jag ger undersökningens validitet IG när det gäller kundens (edit: skrev fel, skall vara bilens) faktiska egenskaper. Här har, som bl.a. AL varit inne på ett otal gånger, ViB en fråga från oss här att besvara. Undrar varför man så hårdnackat vägrar att delge oss underlaget?

#4 • 2013-06-20 23:00
Jonas_82

Och vem köper en Audi? En upphottad Volkswagen....

Lexus är riktigt fina bilar, har kört många märken men man måste prova äga och använda innan man skall dra slutsatser!

#5 • 2013-06-20 23:10
keoh

Bilar som byggs utan tidspress blir bra.
Märker det tydligt på min SAAB 2010 som tillverkades under tid med låg produktionsfart.

#6 • 2013-06-21 10:41
Hackenbush

Man säger inget om att Lexus är dyra i inköp (nya) och kostar en hel del i service. Vib har själv i en test sagt att Lexus är dyra att äga. Men köpgruppen för Lexus är förmodligen ganska okänsliga här av naturliga själ.
Om man lade fram detta för en med lägre inkomst så skulle de kanske inte totalt sett vara lika nöjda som i undersökningen med totalägandet.

#7 • 2013-06-21 22:06
Serber

Hackenbush har inte läst ett test där Lexus är dyrare än MB, Audi eller Bmw på den fronten.
Priset är inte heller högre för en Lexus, hur fan jämför du? en GS Hyhbrid kostar en halvmille och är i princip fullsmetad en Bmw 5-serie Hybrid kostar nästan 100.000kr mer, en GS med V6a kostar ca 400.000kr med närmast max utrustning det är lite mer än grundpriset för en Bmw 528i eller en Audi A6 2.8 FSI och då har du inte lagt till någon extrautrustning som är jättebillig när det kommer till Tyskarna.
Du behöver inte ens fråga nybilsägarna, fråga folk som ägt beg Lexus och det är skitfina bilar som håller om än lite tråkiga.

#8 • 2013-06-22 08:30
Hackenbush

Jag har inte sagt att Lexus är dyrare att äga än BMW, Mercedes eller Audi och liknande jag har bara sagt att Lexus är dyra att äga jämfört med en vanlig familjebil och därför är de som köper Lexus de som kanske tjänar rätt bra i lön och därför inte så känsliga när det gäller kostnader. Då är det ju klart att dessa ägarna är nöjda med Lexus men Nisse som jobbar på Ica skulle kanske inte vara så nöjd om han köpte en för som Vib själva skrev i en test så är Lexus dyra att äga även om man köper en begagnad.

#9 • 2013-06-22 11:43
frb (ej verifierad)

Som sagt, en del nöjer sig (har råd) med standardbilar som folkvagn och Toyota, andra vill ha Audi och Lexus. Men alla dessa är skitbilar som inte imponerar på någon om det nu är det man är ute efter. Köp en Bentley istället!

#a • 2013-06-22 23:54
Serber

Hackenbush nja Volvo är det många som kör och utan att undersöka prisskillnaderna så ligger dom nog i samma priskategori när det gäller service och annat, har bekanta som jobbar inom livsmedel utan att vara chefer och kör sprillans nya Volvobilar tex och Audi har blivit allt mer Svensson med åren.
Men du har rätt i att Lexus inte är för alla, dom har ju inga kombibilar förutom suven då som slukar både barn och packning, samtidigt är sedanmarknaden kass i Sverige om man jämför framförallt i Amerika sen har dom inga dieselalternativ längre utan det är hybrider som gäller och då behöver man en lite fetare lön än normalt för att köpa en sån bil.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.