Bild
Nästa artikel
Nyheter

Peugeot 308 SW uppdateras – här är nya kombimodellen

Publicerad 22 juni 2021 (uppdaterad 22 juni 2021)
Peugeot visar en ny kompaktkombi som kan vara ett alternativ för den som inte vill åka suv. Den kommer även som laddhybrid.

Peugeot har visat en uppdaterad version av Golfutmanaren 308, och nu dyker den även upp som kombi. Precis som tidigare heter den 308 SW.

Trots att allt fler bilköpare väljer en suv håller Peugeot alltså liv i kombimodellerna. 308 SW blir som namnet antyder ett mindre syskon till 508 SW och de båda får ett liknande designspråk.

Peugeot 308 SW bygger på den så kallade EMP2-plattformen och mäter 4,64 meter på längden – tolv centimeter kortare än Volvo V60 och drygt fyra centimeter längre än Kia Ceed SW.

Designen är helt ny. Modellen får Peugeots karaktäristiska front med stående LED-ljus och ett bakparti som ska ge ett ”brett och lågt” intryck med horisontella LED-bakljus.

Det låga bakpartiet ska förbättra luftmotståndet, men hur rymligt bagageutrymmet blir får vi återkomma till i ett test. Den officiella siffran är 608 liter och baksätet kan fällas 40/20/40.

Insidan hämtas från halvkombiversionen av Peugeot 308 vilket innebär en relativt avskalad design som kallas ”iCockpit”. Det finns digitala instrument och en pekskärm för infotainmentsystemet, båda på tio tum.

Köparna kan välja mellan bensin- eller dieselmotorer på 130 hk samt två olika laddhybrider på 180 eller 225 hk. Båda två är framhjulsdrivna och har en elräckvidd på upp till sex mil.

Läs också: Peugeot 308 får ny design och kommer som laddhybrid

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (3)

  • 23 juni 2021 Ljudisoleringen imponerade…
  • 22 juni 2021 Peugeot gör numera trevliga…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.