Bild
Nästa artikel

Peter Horbury blir Volvos nya designchef

Nyheter

Steve Mattin har lämnat uppdraget som Volvos designchef. Hans ersättare blir en nygammal bekantskap. Volvo har idag utsett Peter Horbury till ny designchef.

- Vi är mycket glada över att ha Peter tillbaka hos oss här på Volvo. Han kommer att spela en viktig roll när vi tar nästa steg i vårt skandinaviska designspråk och kommer att säkerställa att vi fortsätter utveckla attraktiva bilar för premiummarknaden, säger Stephen Odell, VD för Volvo Personvagnar.

Från och med 1 maj tar Peter Horbury, 59 år, över ansvaret för designavdelningen hos Volvo Personvagnar. Horbury kommer att få till uppgift att utveckla Volvo PV:s designspråk.

Peter Horbury kommer närmast från Ford Motor Company. Där har han ansvarat för designstrategin för samtliga Ford, Lincoln och Mercury-produkter i Nordamerika.

Volvo och Peter Horbury har samarbetat förr. Från 1991 till 2002 var har designchef hos Volvo, med ansvar för designstudios i Sverige, Spanien och Kalifornien. Horbury bidrog bland annat till skapandet och genomförandet av flera modeller på 90-talet - som XC90, miljökonceptbilen ECC och säkerhetskonceptbilen SCC.

Nu tar han alltså över uppdraget som Volvos designchef efter Steve Mattin.

- Jag är mycket glad över att vara tillbaka i Sverige och det fina bilmärket Volvo. Volvo har en mycket stark designidentitet och det kommer att bli ett privilegium att få arbeta med teamet för att utveckla det skandinaviska formspråket i framtida produkter och bidra till att vända utvecklingen i företaget, säger Peter Horbury.
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
Messerschmitt
2009-04-01 23:33

Välkommen tillbaka Peter.
Steve Mattin hade nästan klarat köra Volvo Cars till botten genom sin fula design. Men nu har han fått foten - LOL.

#1
Roy
2009-04-07 00:26

Steve Mattin lär ha haft ett stort ego och varit svår att samarbeta med. Kanske kände han att han ändå inte fick ta ut svängarna som han ville. Kanske blev hans idéer för dyra att sätta i produktion.
Peter Horbury gör något som inte är så vanligt i den branchen. Han återvänder till ett företag. Ville Ford inte ha honom eller fick han nog av amerikansk bilfilosofi?
Jag vet inte varför han drog förra gången

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.