Nästa artikel
Volvo satsar på Kina: "Lyxigaste bilen någonsin"
Nyheter

Volvo satsar på Kina: "Lyxigaste bilen någonsin"

Publicerad 13 mars 2009 (uppdaterad 21 september 2010)
Volvo har länge kopplats samman med kinesiska biltillverkare. Och nu ökar kanske intresset från biljättarna. För Volvo satsar på att erövra den kinesiska bilmarknaden - med sin lyxigaste modell någonsin.
- Volvo S80L är en helt ny modell som specialutformats för den kinesiska marknaden. Det är också den lyxigaste bil som Volvo någonsin byggt. Den förlängda hjulbasen innebär att de kinesiska lyxbilskundernas behov kan uppfyllas fullt ut. Samtidigt visar S80L att Volvo är ledande inom säkerhet och design, säger dr. Alexander Klose, VD för Volvo Cars China.

Volvo storsatsar för att slå sig in på den kinesiska bilmarknaden. Volvo PV:s flaggskepp S80L har genomgått flera uppgraderingar för att bli mer tilltalande för de kinesiska kunderna. Bland annat har hjulbasen förlängts med 140 mm och når 2 975 mm med en totallängd på 4 991 mm.

Satsar på lyx

Att Volvo på allvar jagar kinesiska lyxbilskunder står klart när man ser vilka funktioner som finns i nya S80L. Bland annat är modellen utrustad med ett kylskåp i baksätet, Premium Sound, underhållningssystem för baksätespassagerarna och lädersäten med tjockare stoppning.

0-100 på 7,2 sekunder

S80L 3.0 T6 AWD är utrustad med den klassiska sexcylindriga turboladdade raka trelitersmotor som ger en maximal effekt på 210 kW (285 hk) och ett maximalt vridmoment på 400 Nm vid 1 500 varv - och behöver 7,2 sekunder för att accelerera från 0 till 100 km/t,

Försäljningen har inletts

Både försäljning och tillverkning av Volvo S80L-modellen har nu påbörjats. Återstår att se om nykomlingen blir en succé bland lyxbilskonsumenterna i Kina.

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2009-03-13 13:49
Leif Söderqvist (ej verifierad)

Lär sig Volvo aldrig. Tiden är ute för den typen fordon, tänk miljö ekonomi.Finns alldeles för många lekfordon redan på vägarna.

#2 • Uppdaterat: 2009-03-13 14:05
L-G (ej verifierad)

Nu är det ju bara så att biltillverkarna gör bilar som konsumenterna vill ha och inte bilar som regeringen önskar sig.
Å andra sidan så är det väl så att regeringen gottar sig åt alla stora,bränsletörstiga bilar för då får man ju in en massa skatter,och i grund och botten så tror jag att dom skiter i miljötänket om man tittar på hur dom agerar.

#3 • Uppdaterat: 2009-03-13 14:22
Yanne (ej verifierad)

Här i Kina gäller andra regler och värderingar än i Sverige. Satsningen är helt rätt för kinamarknaden. Köper de inte Volvo S80L, så köper de iställe Audi A6 eller A8 L, eller nån version av Merca. (Med guldfärgade emblem och siffror). Bentley är ganska vanlig här också. Här är det marknaden som bestämmer. Och det de som har pengarna. Vill Volvo vara med på denna marknad måste de satsa just på detta sätt. De som inte köper Merca eller liknande kör istället BMW X5, Porsche Cayenne, Land Rover och liknande kolosser. Sprtbilar inte så vanliga. Jag har dock haft en två sitsig Ferrari med mittmotor (under glaslucka) ståendes untanför på gatan här.
Kolla över kanten på ankdammen innan ni uttalar er om vad som är framtiden för Volvo.

#4 • Uppdaterat: 2009-03-13 15:35
Eric (ej verifierad)

Så rätt Yanne..
Man bör höja blicken en smula över ankdammsnivån. Kina startar fn 2-3 nya kolkraftverk per vecka, "miljön" har inget större inflytande på marknaden. Man lever helt enliga gamla marxistiska tänkanden som "syns inte skiten finns den inte".
Om kineserna vill ha stora bilar, låt dom få det..tids nog lär de märka resultatet.
Ang klimatet så var det under mitten av 70-talet man förväntade sig en snar ny istid..

#5 • Uppdaterat: 2009-03-13 22:45
sven (ej verifierad)

Vi får hoppas kineserna köper hela volvo vore det bästa för företaget.Kineserna har pengar och är på g framåt snabbt på många fronter.Hellre Kineser än Ford som ägare

#6 • Uppdaterat: 2009-03-15 23:52
BENet (ej verifierad)

Så rätt ni har Yanne och L-G. Betr. miljön så är det nog så att vissa delar av vår regering struntar i det där med miljön - det är kulor in till statskassan som är det viktigaste. Se bara på dieselskatten. En effektivare motor (än bensinmotorn) straffskattas. Detta kallar jag modern avlatshandel. Jesuiterna har något att lära. (Obs! Själv har jag bil med bensinmotor)

#7 • Uppdaterat: 2009-03-17 16:07
SLAM (ej verifierad)

Hoppas att Kinesern INTE köper Volvo se hur det gick för Rover!

#8 • Uppdaterat: 2009-03-23 18:18
Lägerleffe (ej verifierad)

Den där bilen behövs säkert i Kina. Där är ju folk så långa.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.