Bild
Nästa artikel

Paris - skräddarsytt från Ford

Nyheter

Ford kraftsamlar inför bilsalongen i Paris. Nykomlingarna Ka och Focus RS ska förgylla salongen - tillsammans med möjligheten att skräddarsy sin nya bil.

- Vi vet att många Fordkunder vill sätta lite personlig prägel på sin bil, säger Anna Müller, VD Ford Sverige.

Det är Ford Individual som ger möjlighet att skräddarsy och sätta personlig prägel på nya Fiesta och Mondeo - både in- och utvändigt.

Genom Ford Individual kan bilägaren ge sin bil en individuell touch genom att välja mellan olika design- och utrustningsnivåer.

- Genom Ford Individual finns möjlighet att skräddarsy sin egen bil både med utrustning och i färg och form. Vill man, så kan man som bilägare få hjälp av Fords stilsäkra experter för att göra valet enklare och tryggare, säger Anna Müller.

Ford Individual i alla ära. Men på Paris Motor Show 2008 heter Fords främsta nyhet Ka. Fords minsta bil beskrivs som ungdomlig och läcker i linjerna.

För första gången  levereras Ka med en 75-hästars dieselmotor, 1,3 liters Duratorq TDCi. Dessutom håller sig både diesel- och bensinmotorn på 1,2 liter under 120 gram koldioxid per kilometer.

Andra nyheter från Ford är en bensindriven turbomotor i Kuga-serien samt förhandsvisningen av en ny Focus RS.

Nya Ford Focus RS är på många sätt en bro mellan Focus ST och rallybilen Focus WRC. Focus RS kommer med en 5-cylindrig turbomotor på 300 HK och ett vridmoment på 440 Nm. Något som innebär att nykomlingen gör 0 till 100 km/h på under sex sekunder och når en toppfart på minst 260 km/h.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.