Nästa artikel
Par från Örebro fick falsk parkeringsbot: ”Vill varna andra”
Nyheter

Par från Örebro fick falsk parkeringsbot: ”Vill varna andra”

Publicerad 2024-07-08 14:00 (uppdaterad 2024-07-08 14:18)
Ett par från Örebro fick nyligen en falsk p-bot där avsändaren uppgav sig vara Örebro kommun, nu vill de varna andra.

Ett par från Örebro fick en falsk p-bot när de parkerade på en besöksparkering, rapporterar NA. Avsändaren utgav sig för att vara Örebro kommun och använde sig av kommunens logga. Paret övertygades nästan, men de tyckte inte att tiderna stämde eftersom de hade varit uppe i sin lägenhet en kort stund innan de var nere vid bilen igen.

Noterbart är att Örebro kommun inte ansvarar för den specifika besöksparkeringen, och någon kommunal parkeringsvakt hade heller inte jobbat vid platsen den specifika dagen.

Paret testade även att ringa numret som fanns på ”boten”, men fick inget svar. När de kontaktade kommunen för att rådfråga, visade det sig att om boten hade varit från kommunen skulle även information finnas på baksidan av lappen, vilket saknades.

Paret har polisanmält händelsen och de har även varnat för de falska p-böterna i ett inlägg på Facebook.

– Och vi har ju inte gjort något fel. Därför vill vi nu upplysa örebroare om vad vi varit med om, och uppmana till extra uppmärksamhet, säger Stina Odencrants till NA.

I en kommentar till tidningen säger Örebro kommun att de är insatta i händelseförloppet, men att de än så länge inte gjort någon egen polisanmälan. 

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (1)

  • 2024-07-09 14:12 Fick en falsk p bot i…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.