Bild
Nästa artikel
Nyheter

Opel Manta GSe är en eldriven version av klassiska sportmodellen

Publicerad 15 mars 2021
Legendariska modellnamnet Manta blir med eldrift – än så länge bara i ett exemplar.

Opel har börjat förnya modellutbudet sedan märket lämnade General Motors för att istället ingå i PSA-koncernen. En intressant nyhet är eldrivna suven Opel Mokka som bjuder på ett helt nytt designspråk.

Samma utseende hamnar nu även på legendariska modellen Opel Manta. I grunden handlar det om en Manta från 1970-talet, men Opel har bytt ut bensinmotorn mot eldrift och kallar tilltaget för ”Vintage Voltage”. Förutom drivlinan har även utseendet och interiören fått en översyn med digitala instrument.

Modellen kallas Opel Manta GSe Elektromod. Opels klassiska modellbeteckning GSi byts ut mot GSe för att signalera eldrift. Än så länge finns bara en bild på modellen och inga tekniska specifikationer.

I nuläget handlar det om en enskild bil som modifierats med eldrift och det finns inga planer på någon serieproduktion. Men flera andra biltillverkare och separata företag har visat upp eldrivna versioner av klassiska sportbilar de senaste åren.

Att modifiera och uppgradera äldre bilar – en trend som kallas ”restomods” – är en het trend i bilvärlden, så kanske blir Manta GSe verklighet i större skala?

Läs också: Här är Opels nya elsuv – med räckvidd på 32 mil

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.