Bild
Nästa artikel

Opel Corsa får mer kraft

Nyheter

Kraftigare motorer, lägre förbrukning och modifierat chassi. Det är några av nyheterna när en omarbetad Opel Corsa lanseras i januari - men utanpå är allt sig likt.

Opel meddelar nu att modellen Corsa kommer att uppgraderas från och med januari nästa år.

Ingen facelift
Men det handlar inte om ett ansiktslyft i vanlig mening, med förändringar när det gäller interiör och exteriör - men likväl flera nyheter under huven.

Detta är den första förändringen som görs av nuvarande generations Opel Corsa som debuterade under 2006.

Sett till vanliga livstidscykler för bilar borde det vara dags för ett ansiktslyft, men alltså inte denna gång.
 
Pressad förbrukning
Samtidigt som Opel har pressat ner Corsas förbrukning, som mest med 13 procent, har effekten också höjts genom att hela drivlinan förbättrats.

Förbättringarna har möjliggjorts av en ny oljepump som optimerar oljetrycket och minskar friktionen i motorn, en växelvalsindikator och en termostatstyrning som ska korta ner motorns uppvärmningsfas.

Dessutom har styrningen kalibrerats och chassit finslipats för att ge mer komfort och roligare körning.

65 till 192 hästar
Opel erbjuder ett digert utbud av motorer med nya Corsa: åtta bensinmotorer i spannet mellan 1,0 och 1,6 liter och 65 till 192 hästkrafter, och fyra dieselmotorer med motorvolymer mellan 1,3 och 1,7 liter och effekter mellan 75 och 130 hästkrafter.

Småbilen Corsa är en viktig bil för Opel eftersom den står för ungefär 30 procent av bolagets totalförsäljning.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.