Nästa artikel
Opel Corsa får ansiktslyft 2011
Nyheter

Opel Corsa får ansiktslyft 2011

Publicerad 25 november 2010 (uppdaterad 25 november 2010)
Opel Corsa presenteras nu med en ny effektiv dieselmotor, omarbetad front och ett paket med breda stripes. Säljstart i januari 2011.

Corsa är en viktig modell för Opel. Under de senaste åren har ungefär 400 000 exemplar sålts i genomsnitt, vilket har utgjort mer än en fjärdedel av Opels totala försäljning.

För fyra år sedan introducerades generation nummer fyra och ifjol fick bilen en större uppdatering av motorer och chassi. Inför 2011 har Opel valt att finjustera minstingen och lansera en ny motor.

Framtill har Opel Corsa fått en bredare grill samtidigt som strålkastare och dimljus formats om. Intrycket är nu mer sportigt, menar Opel. Anpassningen kan sägas gå i samma linje som övriga bilar i modellprogrammet.

Andra yttre förändringar är nya fälgar och en större Opel-blixt på bakluckan. Därtill erbjuds utrustningspaketet Race Edition som omfattar 17-tumshjul och svarta eller vita stripes längs karossen med sidospeglarnas kåpor i samma färg.

Effektiv turbodiesel
Inuti bilen ger Opel möjligheten att dekorera instrumentpanelen i ”moderna” färger. Nytt är också en pekskärm på fyra tum som styr navigator, ljudanläggning och anslutningar till telefoner och musikspelare.

Bilen erbjuds med två karosser, en variant med tre dörrar och en mer familjevänlig femdörrarsbil.

Nytt i motorprogrammet är en turboladdad dieselmotor på 1,3 liter och 95 hästar som med stopp/start-teknik nöjer sig med 3,4 liter/mil med ett CO2-utsläpp på 94 gram/km. Övriga motorer rör sig inom effektspannet 75 till 192 hästkrafter

Ansiktslyfta Opel Corsa börjar säljas i januari 2011.
 
Diskutera: Vad tycker du om Opel Corsa?

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2010-11-25 15:15
Roy J

En trevlig liten bil har alltså blivit ännu lite trevligare.

#2 • Uppdaterat: 2010-11-25 19:24
Pender

En bil, som är misstänkt lik sin otrevlige föregångare. (lågt baksäte, förarsäte utan stöd för klena ryggar, brummig, för lågt växlad och klen diesel) Annars tycker jag Opel är ett sympatiskt märke: 5 års garanti, som inte alls är så dålig som ViB påstår, bra rostskydd, och flera modeller som klarar grov asfalt utan att ge tinnitus. Jag hejar på Opel, men är innan jag är motbevisad skeptisk till Corsa.

#3 • Uppdaterat: 2010-11-27 13:09
Gunnar44 (ej verifierad)

Jag har krt många hyrbilar av märket Opel Corsa i flera europeiska länder. Inte har jag märkt att stolarna skulle vara så dåliga som Pender påstår.
Det finns andra småbilar som har betydligt sämre säten.

#4 • Uppdaterat: 2010-11-27 18:24
Pender

Gunnar44, som du skriver finns säkert småbilar som har ännu sämre säten (och baksäte) än Corsa. Men dessa missfoster har jag inte kört, eller inte kört så länge att ryggen protesterat. Min egen ägandes Yaris har visserligen inte sämre förarsäte, men nästan lika eländigt som Corsa.. Dock har Yaris betydligt bättre baksäte (högre och lutningsbart ryggstöd.)
Fast det där med säten är ju särdeles subjektivt. Har man dromedar-rygg, så är ju Corsa som skräddarsydd.

#5 • Uppdaterat: 2010-11-27 18:40
Gunnar44 (ej verifierad)

Jag hade negativa tankar beträffande Corsa innan jag körde den första i Portugal i början av 2000 talet. Jag upplevde en förhållandevis bra förarstol som redan då var tiltbar. Ryggstödet var bra men tiltningen räckte inte riktigt till för att ge bra stöd. Men den nya har ju helt andra ergometriska stolar med ställbart svankstöd. Håller nya Corsans stolar samma klass som övriga (Insignia eller Astra), blir den näst intill oslagbar.

#6 • Uppdaterat: 2010-11-27 19:20
Pender

Gunnar44, du menar att nya (nuvarande?) Corsa har "ergometriska stolar med ställbart svankstöd". Den nya Corsa (173 mil på mätaren) jag hyrde för några månader sedan i Frankrike hade inte såna stolar. Sällan har jag saknat svankstöd så mycket. Istället fick jag knöla in ett badlakan bakom ryggen, för att undvika långtidssjukskrivning. Jag kollade för säkerhets skull på deras hemsida. Ergonomi och svankstöd finns ej nämnt. Talar vi om samma bil?

#7 • Uppdaterat: 2010-11-27 19:25
Ponder (ej verifierad)

Håller med Pendar.
Dessa bilar som har sämre säten än Corsa och Yaris har vi inte provat varför de måsta vara missfoster till bilar. Yaris har förvisso inte sämre förarsäte som Corsa men bara dåligt. Vi som har klena kamelryggar passar inte i dessa skräddarsydda säten. Ni med dromedar-ryggar passar säkert bättre.
Tinnitus är inte trevligt på grov asfalt eller i en Corsa.
Opel är bra för man får 5 års garanti, fast Corsa är inte bra om jag inte ändrar mig. 5 år med tinnitus vill man inte ha.

#8 • Uppdaterat: 2010-11-27 20:54
Pender

Ponder, du är säkert inte dum, men om du skriver innan du tittat för djupt i flaskan blir det bättre. Lite för många språk och skrivfel.
PS. Jag ber om ursäkt, ifall du är dyslektiker eller under 8 år gammal.

#9 • Uppdaterat: 2010-11-27 21:01
Pender

Glömde nåt. Efter 17 dagar och dryga 500 mil i en ny Corsa diesel blev min spontana tanke: Lyckliga mej som inte valde denna. (det var nära). Ungefär tvärtom tänkte jag när jag kört en Clio diesel ca 500 mil: "Synd att denna inte finns miljöbilsklassad i Sverige. Underbar bil" (Ja, nu finns den.)

#a • Uppdaterat: 2010-11-27 21:27
Ponder no2 (ej verifierad)

Nej jag har inte dyslexi, som det faktiskt heter, nåja inte lätt att stava till om man lider av det.
Jag är gammal nog till att ha kört många bilar av olika storlekar och sorter.
Aldrig har jag menat att någon bil, oavsett komforten i förarsätet och speciellt inte bilar jag inte kört, vara "missfoster".
Corsa är en trevlig bil med god komfort för sin klass.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.