Nästa artikel
Opel Astra blir elbil – även med kombikaross
Nyheter

Opel Astra blir elbil – även med kombikaross

Publicerad 30 november 2022 (uppdaterad 30 november 2022)
Opel Astra kommer nästa år med eldrift – och även med kombikaross.

Den senaste generationen Opel Astra presenterades sommaren 2021 och redan då stod det klart att den även skulle dyka upp som elbil. Nu är det premiärdags för eldrivna Astra, både som halvkombi och kombi.

– Med nya eldrivna varianter av både femdörrars halvkombi och kombibilar kommer kunderna erbjudas bilar som fungerar i vardagens alla situationer kombinerat med komfort och utsläppsfri körglädje. Det är det vi menar när vi säger ”Greenovation of mobility”, säger Opels vd Florian Huetti.

När det gäller Astra Electric och Astra Sports Tourer Electric uppger tillverkaren att bilarna får ett 54 kWh-batteri och en beräknad räckvidd på 41,6 mil. Den officiella förbrukningssiffran är 12,7–14,9 kWh/100 km. Men när det gäller snabbladdning klarar eldrivna Astra bara 100 kW.

Lastutrymmet i kombiversionen kommer att rymma 516 liter, eller 1 553 liter om baksätet fälls.

Invändigt har bilen nya komfortsäten, som mot tillägg kan fås i Alcantara. Två 10-tums digitala skärmar står för förarinformation och infotaimentsystem, samt visar förstås också batteristatus samt räckvidd. Den kan kombineras med en head up-display och hela systemet har röststyrning.

Nya Opel Astra väntas bli beställningsbar framåt våren 2023. De svenska priserna är inte klara. Konkurrenten MG 5 Electric som även den har kombikaross kostar från 389 290 kr.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (11)

  • 30 november 2022 Raphael: Så är det ju…
  • 30 november 2022 40-talist Det finns de som…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.