Nästa artikel
Oklar framtid för Bugatti – nytt samarbete med Porsche och Rimac?
Nyheter

Oklar framtid för Bugatti – nytt samarbete med Porsche och Rimac?

Publicerad 17 mars 2021
Bugatti kan börja samarbeta med Porsche och elbilstillverkaren Rimac, om VW-chefen får som han vill.

Framtiden för Bugatti var ett av många ämnen som avhandlades på VW-koncernens presskonferens under tisdagen. Många har undrat vart märket är på väg när flera exklusiva bilmärken mer och mer börjar snegla mot eldrift.

Koncernchefen för Volkswagen, Herbert Diess, bekräftar nu att Bugatti förmodligen kommer hamna i ett så kallat joint venture-samarbete tillsammans med Porsche och Rimac.

– Ett partnerskap är just nu under diskussion med Rimac, sa Herbert Diess, men förtydligade att Rimac inte kommer ta full kontroll över Bugatti.

En idé kan vara att Rimac bidrar med elbilsteknik till Bugatti.

– Detta är inte helt klart ännu. Det vi vill göra är att överföra ansvaret för Bugatti till Porsche. Det ger Bugatti en miljö som är starkare än att vara här i Wolfsburg i volymsegmentet, säger Herbert Diess.

Tidigare i år ökade Porsche ägandet i kroatiska elbilstillverkaren Rimac som grundades 2009. Senaste modellen heter C Two och ska bara byggas i 150 exemplar. Den lockar med 1 914 hk, 2 300 Nm och 0–100 km/tim på mindre än två sekunder. Toppfarten är 412 km/tim.

Men Rimac ska inte bara specialisera sig på att bygga snabba elbilar. Tanken är också att sälja expertis och konsultverksamhet inom batteriutveckling och drivlinor. Företaget samarbetar med bland andra Hyundai, Kia och Koenigsegg.

Läs också: Porsche pumpar in 700 miljoner i elbilsuppstickare

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.