Nästa artikel
Officiell: Här är nya Subaru Outback
Nyheter

Officiell: Här är nya Subaru Outback

Publicerad 14 april 2009 (uppdaterad 21 september 2010)
Nya Subaru Outback är officiell. Nykomlingen presenterades vid New York-salongen - och det står klart att den fjärde generationen är större än tidigare.
Subaru överraskade den samlade pressen i New York genom att presentera nya Outback. På förhand hade biltillverkaren endast flaggat för att mellanklassaren Legacy skulle visas - men publiken fick alltså även se terrängkombin Outback.

Har blivit större
Den fjärde generationens Outback är större än sin föregångare och mäter nu 182 centimeter på bredden, 478 centimeter på längden och 164 centimeter på höjden. Axelavståndet har dessutom ökats med sju centimeter, till 274 centimeter, vilket ska mer utrymme i baksätet.

Diesel i Europa

Outback kommer med ett flertal motoralternativ, där standardmotorn är en 2,5-liters boxerfyra med 170 hästkrafter och 230 Nm vridmoment.  

När Subaru Outback lanseras i Europa kommer även en boxerdiesel på två liter, som ger 150 hk, att finnas som alternativ.

Komplett säkerhet

Säkerhetsutrustningen är komplett med fyra krockkuddar fram, krockgardin i tacket och framstolar med skydd mot pisksnärtsskador. Dessutom ingår givetvis antisladd- och antispinnsystem.

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2009-04-14 22:26
Saabnisse (ej verifierad)

Som vanligt behöver japanerna hjälp med designen.
Den här ser ut som om den nyss lagt in en prilla.
Varför kan inte japsen kasta in korten och fatta att de inte kan formgivning?
Varför anlitar de inte de italienska mästarna?

#2 • 2009-04-17 01:06
MITSUNISSE (ej verifierad)

Saab har ju snart kastat in korten, de har ju fattat att de inte kan formgivning och att tillverka bilar som folk vill ha. Jag bara ryser när jag ser en kromblaffad 9-5 eller den nya 9-3 X med svart plast lite här och där. Subaru´gör den biltypen sååå mycket bättre. Och när jag ändå är spydig, hur är det med den andre svensken, Volvo XC70...bättre än SAAB men sämre än det mesta på utseendet.

#3 • 2009-04-21 00:04
outback07fan (ej verifierad)

Snacka om spretig design på subarubilarna. Jag har tröttnat tar en 93x istället. Håller med dig Saabnisse. Och vad håller mitsubishi på med? Det var väl tufft på Lancer men ser det ju helt groteskt ut på alla modeller de försöker sminka om till oooo.

#4 • 2009-04-27 23:55
Hunter (ej verifierad)

Blir lite komiskt när man endast pratar om designen på bilen. Är det inte viktigare att det är bra kvalité och att bilen går som en dröm? Har en Outback -07 och jag har svårt att tänka mig nån annan bil än Outback i framtiden. Saab och Volvo är inte i närheten vad gäller kvalité.

#5 • 2009-05-23 12:53
Lasse (ej verifierad)

Det tog mig två saabar och 3 volvon att inse att subaru är det enda rätta. Är inne på min andra och har ALDRIG haft ett enda fel, vilket var vardagsmat när man körde svenskt. säger som Stenmark, -Det går inte att förklara för dem som int begrip....

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.