Bild
Nästa artikel

Officiell: Här är nya Subaru Legacy Concept

Nyheter

Subaru Legacy Concept har varit en välbevarad hemlighet. Endast en smygtitt har läckt ut. Men nu kan Subaru avtäcka konceptet.

Legacy Concept ger en inblick i hur nästa generation Legacy kommer att se ut. Och vi kan räkna med en större modell. En längd på 480 cm, en bredd på 182 och en höjd på 150 cm för Legacy in i D-segmentet.

- I och med att Impreza vuxit sig in i C-segmentet är det naturligt att Legacy och Outback vidareutvecklas till modeller i det större D-segmentet. För drygt ett år sedan var Legacy vår senaste modell. Nu är den äldst. Konceptet lovar gott och det ska bli spännande att se hur mycket som kommer att följa med till produktionsbilen, säger Torbjörn Lillrud, vd för SUBARU Nordic AB.

Konceptet är har en Boxer-sexa på 3,6 liter, en automatlåda och Subarus symmetriska drivlina.

20 år
Subaru Legacy firar 20 år i år och den första modellen introducerades alltså 1989. Den nuvarande generationen lanserades 2004 och fick en facelift 2007.
Taggar: Nyheter
Officiell: Här är nya Subaru Legacy Concept

Kommentarer

#1
Saabnisse
2009-01-12 23:09

Synd med den fula fläskläppsgrillen.
Men det är ju kul att de förvaltar motorarvet från Lloyd.

#1
Gösta
2009-01-13 16:44

Bäste Saabnisse
Passa på och byt till en ny Saab för snart finns dom inte längre Annars kan du köpa en bil med kvalite = Subaru. Om dom nu byter in sådana märken som Saab. Tvivlar på det

#1
Hasse
2009-01-13 21:51

Om Legacyn växer borde det innebära en kombi på Impreza snart, och kanske sedanen som redan finns i bl.a. i Usa och Japan. Och Imprezan är en underskattad bil. Plastig inuti men skön att köra och dieseln är kanon enligt de provkörningar som gjorts.

#1
Flux
2009-01-15 17:46

Saknas B-stolpen i dörren fortfarande? En dumhet som Subaru verkligen borde gjiort sig av med för länge sedan. Annars var det ett spännande designspråk men.. Har vi inte sett det förut. Det liknar mycket en utsträckt WV-Betle tycker jag. Faktiskt rätt frän, sportig och robust är intrycket jag får.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.