Nästa artikel
Officiell: Ford F-150 har hybriddrift och utfällbart skrivbord
Nyheter

Officiell: Ford F-150 har hybriddrift och utfällbart skrivbord

Publicerad 29 juni 2020
Fords så kallade F-serie säljs i 100 exemplar varje timme. Nu ansiktslyfts populära F-150 med flera intressanta nyheter.

Att kalla Ford stora pickupmodeller i F-serien för storsäljare är närmast en underdrift. Förra året såldes hela 900 000 exemplar av F-serien vilket är drygt 100 bilar i timmen, eller 1,7 bilar i minuten.

När Ford nu lanserar en uppdaterad version av F-150 är det alltså en mycket viktig satsning. Ford F-150 ska släppas i ett helt eldrivet utförande, men den dröjer två år till, och innan dess får vi hålla tillgodo med en ny hybridversion.

Hybridsystem till verktygen

Modellen kallas Ford F-150 PowerBoost och har en elmotor på 35 kW (48 hästkrafter) monterad inuti den tiostegade automatlådan och ett litet batteri på 1,5 kWh. Systemet kan inte bara driva bilen utan också alla olika eluttag runt om i bilen som exempelvis hantverkare kan använda till verktyg.

Ford F-150 har också fått några mindre designförändringar och har fått en om möjligt ännu större grill. I vissa versioner finns så kallad aktiv aerodynamik där en del av panelerna i fronten kan öppnas och stängas efter behov för att minska det massiva luftmotståndet.

Det finns även flera nya aktiva säkerhetssystem, bland annat en ”aktiv förarassistent”, men den är inte färdigutvecklad utan ska skickas ut senare med en uppdatering via nätet.

Växelspak blir arbetsyta

En annan nyhet är att Ford ska försöka sig på att utnyttja den enormt breda mittkonsolen bättre. Med ett knapptryck kan växelspaken till automatlådan fällas ihop framåt för att bilda en helt plan yta. Ovanpå den kan ett litet arbetsbord fällas ut.

Det hela hade kunnat lösas smidigare med en vridbar växelväljare som konkurrenten Ram haft eller med en ”knappautomat”. Men det hade inte pickupköparna accepterat, utan de kräver en redig växelväljare till sin automatlåda, enligt Fords pressmaterial.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.