Bild
Nästa artikel
Illustration

Nya Volkswagen Passat lanseras 2014 – här är första skissen

Publicerad 16 maj 2012 (uppdaterad 21 maj 2012)
När nya Volkswagen Passat lanseras 2014 kommer den både som laddhybrid och med nio konventionella motorer.

Om knappt två år är det dags för en ny upplaga av Sveriges för närvarande näst mest sålda bilmodell. Vi talar förstås om VW Passat, som under 2014 lanseras i sin åttonde generation sedan starten 1973.

Den nya bilen bygger på samma tekniska grundstruktur som nästa generation av VW-syskonet Golf. Fast Passaten blir givetvis betydligt större. Yttermåtten är i stort sett oförändrade jämfört med den nuvarande modellen, men kupén blir rymligare tack vare ett större axelavstånd.

När det gäller designen är den nya VW:n lite mer utstuderad än dagens modell. Karossvecken är skarpare, taklinjen har en tydligare coupékaraktär och nosen får ett mer aggressivt uttryck. Men det hindrar inte att nya Passat i ett senare skede kommer i en formmässigt ännu mer vässad CC-version (fyradörrars coupé).

Bilen ska också finnas som laddhybrid med en el- och en bensinmotor. På enbart el uppges räckvidden till sex mil vid lugn körning. Dessutom finns hela nio konventionella drivlinor att välja på – från enklaste bensinaren 1.4 TSI på 130 hk till en 2-liters diesel med dubbla turbo som utvecklar 204 hk. VR6 försvinner ur sortimentet och ersätts av en 2-liters fyrcylindrig TSI-motor på 250 hk.

Diskutera: Vad tycker du om nästa VW Passat?

Kommentarer

#1 • 16 maj 2012
KaptenOberkommando
Förr eller senare kommer jag att bli VW-ägare - den saken är klar.
#2 • 16 maj 2012
Swenssons
VW och tysk bilindustri tex VW, Mercedes Benz, Audi och BMW har alltid byggt snygga och fräscha bilar av mycket hög kvalitet detta blir ännu en!
#3 • 16 maj 2012
Filips
Ni två under mig, ni kanske missade att detta är ViB:s illustration... Knappast säkert att den kommer se ut sådär.
#4 • 16 maj 2012
Peter i Sydney
Platt och bred. Ser ut som en padda. Kia Optima är betydligt snyggare och förmodligen driftsäkrare.
#5 • 16 maj 2012
KaptenOberkommando
Filips, de här illustrationerna brukar stämma ganska bra (jo, jag såg att det var en illustration). Men det spelar egentligen ingen roll - VW rycker upp sig steg för steg i mina ögon.
#6 • 16 maj 2012
raks
Ser ut som man utgått från en CC och bara gjort om lite. Jag är mycket tveksam till denna illustration, och jag tror inte att nästa Passat kommer ha mycket gemensamt med denna. Några kommentarer: - Illustrationen har CC'ns interlagos-fälgar, denna typ av fälgar kommer aldrig sitta på en bil med liten 'stance' - de funkar bara bilar som CC och Scirocco. - Taklinjen, sidofönstrer och vecket ovanför dörrhantagen är identiska med dagens CC. VW kommer aldrig göra en så agressiv taklinje på vanliga Passat, inte heller så små sidofönster. - Grillen är hämtad konceptbilen Cross Coupe, nya Golf kommer visa om man verkligen vågar göra om fronten så mycket. Med andra ord, illustratören har tag en bild från en Passat CC och bytt ut fronten mot Cross Coupe. Nästa Passat? - Knappast...
#7 • 16 maj 2012
Rålle G.
Nä, inte är det här nästa Passat. Tror att det dröjer innan våra bilar är tre meter breda.."Raks" analys är nog ganska spot on.
#8 • 16 maj 2012
Irvor
Hoppas och tror att nästa Passat INTE ska se ut så här. Måste bli mer praktiskt utformad, vi pratar ju om Passat, en folkvagn. Denna ser för platt ut och borde ha dåligt med takhöjd. Förr fanns Passat i halvkombi, tänk om den kunde återkomma det vore något för det finns inte så många i den klassen.
#9 • 16 maj 2012
Roy J
Vem har stampat på bilen? Åter en av dessa gissningar.
#a • 16 maj 2012
Hackenbush
Nej så bred och platt Passat skulle nog ingen vilja ha. Svårt att bilda sig en uppfattning om bilen när den är så oproportionerlig.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.