Nästa artikel
Nya uppgifter: Polestar ska ta in miljardbelopp
Nyheter

Nya uppgifter: Polestar ska ta in miljardbelopp

Publicerad 2 november 2020
Polestar vill ta in åtta miljarder kronor från nya delägare, enligt källor till Reuters.

Volvoägaren Geelys elbilsmärke ska ta in externa delägare, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Anonyma källor uppger att Geely just nu för samtal med flera intressenter som tillsammans ska gå in med upp till åtta miljarder kronor.

Enligt uppgifterna värderas Polestar till mellan 50 och 60 miljarder kronor. 

Tanken med att ta in externa delägare är att snabba på utvecklingen av nya modeller, inte minst en ny sedanmodell som visats upp i konceptform och suven Polestar 3.

Läs också: Beskedet från Polestar: Tusentals bilar återkallas

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2020-11-02 08:05
Raphael

Polestar behöver inte snabba på utvecklingen av nya modeller, de behöver däremot säkerställa kvaliteten i produktutvecklingen med tanke på floppen med Polestar 2 som inte är färdig än och har drabbats av flera stora fel och återkallningar där de tidigare ägarna har fått agera obetalda testförare för produktutvecklingen medan Polestar reder ut problemen.

#2 • Uppdaterat: 2020-11-02 09:24
PREVIA

En hybridbil är mer komplicerad än en ren elbil och bland dessa hybridbilar finns det många exempel på bilar som är tjugo år och som ännu inte haft några fel trotts att de var den första modellen som kom ut, så visst går att göra avancerade bilar utan barnsjukdomar.

#3 • Uppdaterat: 2020-11-02 09:39
Raphael

Milkylainen, buggar i mjukvaran har många elbilar drabbats av (och inte bara elbilar...). Men Polestars problem är ju värre än bara lite buggar i mjukvaran, de måste ta in bilarna på verkstad för ombyggnad och korrigering av felen. PSA-gruppens elbilar har t ex inte haft någon återkallning av så allvarliga fel, så att påstå att alla elbilar har så svåra problem som Polestar har haft från start - det stämmer helt enkelt inte.

#4 • Uppdaterat: 2020-11-02 10:14
J.L

Verkar som de hissar varningsflagg och har slut på stålarna. Dåligt byggda Polestar 1 och prototyp/nollseriebilar Polestar 2, luktar desperation. Geely för väl fråga sin finansiär om mer pengar.

#5 • Uppdaterat: 2020-11-02 17:11
Carl Trefalt

Dålig kvalité på Polestar.

#6 • Uppdaterat: 2020-11-02 08:47
milkylainen

Raphael: Du menar, till skillnad från valfri elbil? Finns ingen elbil som inte haft en hög barnsjukdomar när de lanserats.
Ju enklare bilar desto mindre sjukdomar förvisso, men de mer komplicerade bilarna har dragits med en hel del problem.
Finns ju ingen tillverkare som inte vart drabbad.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.