Toyota smygvisade den nya C-HR:en i sitt koncept C-HR Prolouge. 

Nästa artikel
Nya Toyota C-HR kommer som laddhybrid och elhybrid
Nyheter

Nya Toyota C-HR kommer som laddhybrid och elhybrid

Publicerad 26 juni 2023 (uppdaterad 26 juni 2023)

Toyota smygvisade den nya C-HR:en i sitt koncept C-HR Prolouge. 

Toyota kommer ut med en ny version av sin C-HR baserad på konceptbilen C-HR prologue.

Toyota kom för ett år sedan ut med sin konceptbil C-HR prologue. Nu har man använt mycket från den designen i en ny hybridmodell.

Modellen kommer att erbjudas i tre drivlinor liknande Toyotas senaste Prius. En 2,0-liters laddhybrid och två 1,8- och 2,0-liters elhybrider.

Elhybriden på 2,0 liter kommer även utrustas med Toyotas fyrhjulsdriftsystem AWD-i, som levererar mer kraft till bakhjulen om den känner att det behövs.

En del ändringar från sin föregångare ska ha gjorts på alla versioner. Bland annat ska modellen vara lite mer kraftfull. En ny växellåda och styrenhet ska ha utvecklats och ett kraftfullare högspänningsbatteri ha satts in.

Sedan är det en del tekniska nyheter. En 12,3-tums digital instrumentpanel ska bli standard. Man ska kunna lägga in sina preferenser på startsidan i displayen, likt infotainmentsystem i Volkswagens ID.7 bland annat.

Toyota vill även introducera ett nytt digitalt nyckelsystem där man styr vissa funktioner i sin mobil, och automatisk fjärrparkering ska finnas.

Kupébelysningen har det också gjorts en del förändringar med. Bland annat ska det lysa upp rött i kupén om det finns risk för en olycka.

Något pris finns inte än men beräknas komma till hösten 2023.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (35)

  • 27 juli 2023 Grosser skrev: Toyota har…
  • 27 juli 2023 Toyota har uppnått sitt mål,…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.