Nästa artikel
Nya Skoda Octavia – första bilderna
Nyheter

Nya Skoda Octavia – första bilderna

Publicerad 10 december 2012 (uppdaterad 10 december 2012)
Skoda visar nu de första officiella bilderna på nya Octavia. Den som vill se hela bilen får dock ge sig till tåls ytterligare en stund.

Inför premiären av nya generationen av storsäljaren Skoda Octavia har den tjeckiska tillverkaren publicerat en serie med fem detaljbilder på märkets Facebooksida.

På bilderna kan vi se Skodas nya kylargrill, en bit av förarplatsen, baklyktorna, sidospeglarna och en liten glimt av bakdörrarnas utformning. Inom kort, kanske så snart som den här veckan, väntas Skoda presentera den nya bilen i full skrud.

Nya Octavia baseras på Volkswagen-koncernens nya MQB-plattform, som också utgör grund för bland annat Volkswagen Golf och Audi A3. Octavia får dock längre hjulbas jämfört med koncernkollegorna och därmed större innerutrymmen.

Diskutera: Vad tycker du om nya Skoda Octavia?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2012-12-10 12:49
OpelTobbe

Att dömma av Skodas designfilosofi ser det här ut att bli en intressant modell. Skoda har hela tiden vässat designen för varje ny modell men också prislappen tyvärr. Snart vet jag inte vilken kundgrupp som är tänkt att köra Skoda längre.

#2 • Uppdaterat: 2012-12-10 12:53
Hackenbush

Det lilla man ser här av bilderna ser ju bra ut.
Jag tror att den kommer att sälja bra faktiskt med en liten brasklapp för priset.

#3 • Uppdaterat: 2012-12-10 13:16
Skodaägare

Synd bara att man verkar använda samma backspeglar som på Passat nu. Tycker bättre om de speglar som sitter på nuvarande Octavia/superb. De är kanske inte är så snygga men sikten bakåt är bättre än de flesta andra bilar.

#4 • Uppdaterat: 2012-12-10 14:09
Peugeote-Pär

Är väldigt nyfiken på nya Octavian, när man ser bilderna speciellt vid förarmiljön så ser det mycket modernare ut... Sen när man sett alla spion bilder så tycker jag den ser otroligt tråkig ut, typ som förra generationen men som sagt det kanske inte är den slutgiltiga produkten man sett då får man hoppas.

#5 • Uppdaterat: 2012-12-10 15:05
McTar

Hur mycket kan backspeglar skilja sig? Vad jag ser är att skodans inte är tagna från passaten. Passaten har större kåpor, annorlunda blinkers, mindre svart "plastarm" som är smidigare och större svart kant mot glaset. Tydligen kan spegeln skilja sig en hel del utan att vara helt olik.

#6 • Uppdaterat: 2012-12-10 15:12
Hackenbush

Jag tycker designen på dessa backspeglarna är väldigt elegant.
Skulle vilja ha dem på min Skoda.

#7 • Uppdaterat: 2012-12-10 17:37
Sture H (ej verifierad)

Ser väldigt bra ut, det lilla man ser! Men soom sagt, priset på Skoda stiger. Nu är Skoda det nya VW. VW är Audi. Audi är kaoz.

Audi är den bil av dessa jag absolut inte gillar. Ful bil som tror att den är premium.

Mvh

#8 • Uppdaterat: 2012-12-10 19:12
V8-Power

Snyggt säger jag också, får se hur snyggt priset blir.

#9 • Uppdaterat: 2012-12-10 20:12
Audi A5 SB

Tja, billighetsmärket inom VW går från klarhet till klarhet. I alla fall när det gäller detaljer. Noterar att volymkontrollen i ratten kommer från Audi.....

Frågan är vad VW ska ha för billighetsmärke framöver? Eller är den tiden förbi? (Man tjänar inga stålar på lågprisbilar hos VW. Eller kanske i VW:s fall; inte tillräckligt med stålar.)

#a • Uppdaterat: 2012-12-10 23:07
Roger Skagerström

Klockan är väl en bild på displayen va? Ser betydligt lyxigare ut än en vanlig analog klocka som ser rent bedrövligt ut :P

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.