Nästa artikel
Nya resemönster för midsommartrafiken
Nyheter

Nya resemönster för midsommartrafiken

Publicerad 2024-06-19 05:15
Innan covidpandemin har traditionellt torsdagen inför midsommar varit den mest trafikintensiva dagen, men nu är det andra förutsättningar som gäller.

Torsdag har enligt tradition varit den trafikdag inför midsommar som varit mest intensiv eftersom svenskar har använt den som resdag ut till landstället, till släkt och vänner, eller som start på sommarens semester. Därmed har det också varit dagen då flest får problem ute i vägarna.

I och med att hybridarbetet för kontorsarbete har blivit mer accepterat sedan covidpandemin har svenskarnas resvanor inför midsommar förskjutits. Numera är det i stället både tisdag och onsdag som är de stora resdagarna, vilket som också märks på SOS International, en organisation som ger assistans till personer från Norden som hamnar i nödsituatioenr i utlandet. 

– Innan pandemin så bemannade vi upp och förväntade oss en stor anstormning under eftermiddagen torsdagen innan midsommar men så för tre år sedan började det ringa redan på tisdagen och onsdagen. Sen har trenden hållit i sig, berättar Kristin Charlieson, Specialist, SOS International.

Enligt sajten Trafiken.nu som visar samlad information om trafiken i Stockholms- och Göteborgsområdet är det framför allt onsdag, torsdag och söndag som blir de mest intensiva trafikdagarna på de flesta vägar i Stockholm. För Göteborg finns inte motsvarande trafikdiagram.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.