Nästa artikel
Nya modernare Lexus RX
Nyheter

Nya modernare Lexus RX

Publicerad 2 april 2015 (uppdaterad 2 april 2015)
Hybriddrift och komfort är Lexus-drag som ska leva vidare i nya RX.
Lexus bästsäljare RX kommer nu i en fjärde generation. Bland nyheterna hittar vi större yttermått och autobroms.
Nu ersätts den tredje generationen RX som tillverkats sedan 2008 av en helt ny bil. Crossover-designen är snarlik men med samma skarpa drag som återfinns hos nya småsyskonet NX.

Sin vana trogen kommer bilen med en bensindriven V6-motor, nu med 300 hästkrafter och direktinsprutning, eller med en hybriddrivlina med en bensindriven Atikins-V6-motor som tillsammans med en elmotor genererar maxeffekten 300 hästkrafter.
 
Nya RX har växt 12 centimeter på längden och håller sig alltså fortfarande under fem meter. Bilen är i princip lika bred och som den föregående generationen men måttet mellan hjulaxlarna är sex centimeter längre.
 
Bilen har fått LED-strålkastare och Toyotas nya radar- och kamerabaserade autobromssystem som upptäcker och bromsar för både fotgängare och fordon. Med detta system kommer även bland annat adaptiv farthållare, filkörningsassistent, dödavinkelvarnare och en funktion som varnar för korsande trafik vid exemplvis parkeringssituationer.
 
Nya RX har MacPherson-framvagn och den bakre hjulupphängningen har fått dubbla triangellänkar. Den här generationen av RX blir även den första med de adaptiva stötdämparna och den elektroniska styrservon som ingår i Lexus AVS-system (Adaptive Variable Suspension).
 
Inredningen finns med lyxiga läderklädslar och för att hålla koll på läget kan bilen fås med både head up-display och en 12,3 tums infotainmentskärm.
 
Diskutera: Vad tycker du om nya Lexus RX?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2015-04-02 09:58
Stefan Eriksson

Designen är okej förrutom den stora grillen-töntigt förstör hela bilens utseende. De är trams med dessa stora grillar-varför?

#2 • Uppdaterat: 2015-04-02 10:49
Hackenbush

Tycker inte den yttre designen är snygg ur någon vinkel men jag gillar interiören.

#3 • Uppdaterat: 2015-04-02 11:31
Tvärnit

Snygg interiör men vad är det med dessa asiater då de verkar hämta all sin inspiration hur havet?
Ytterligare en i raden planktonslukande havsvarelser, Mobby Dick in a bad mood.

#4 • Uppdaterat: 2015-04-02 11:36
VW Polo 2012

Lexus RX Brugdhaj ?

#5 • Uppdaterat: 2015-04-02 11:58
Ople

Grillen trasig efter en vecka i fjollträsk, garanterat. Här "känner" man när man är inte kan backa längre i p-rutan. Vissa verkar dessutom ha en tvåa på backen också för fan vad dom brakar in i bilarna. Sjukt trevligt åk annars, få verkar ångra sina inköp. Särskilt de som servar på märkesverkstad.

#6 • Uppdaterat: 2015-04-02 12:02
Ople

Hittade lösningen på parkeringsproblemet:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Blazer_%28pansar%29

#7 • Uppdaterat: 2015-04-02 12:50
saabnisse

Ser ut som den vore ritad av de inplacerade små på dagis!

#8 • Uppdaterat: 2015-04-02 12:53
Simon no1

MVH AL, med tanke på att denna grillen som snart är genomgående på alla Lexus modeller har ökat deras försäljning över alla förväntningar så är de nog inne på rätt spår, jag tror att många är trötta på likgiltlig design och vill ha något som vågar sticka ut....

Att köpa Peugeot känns väl inte så smart då de säljer sämre och sämre trots deras i många fall snygga design...

Man må diskutera den här grillen i oändlighet och det är antagligen det som är syftet, bilen väcker känslor och antingen gillar man den eller inte och i detta fallet verkar ju designen ha träffat rätt bland Lexusköparna, själv har jag inga problem med grillen, fronten utstrålar ju att den här bilen äter vanliga bilar till frukost :)

Däremot är jag lite mer skeptisk till bakre sidorutans utformning, men det är kanske en vanesak

#9 • Uppdaterat: 2015-04-02 13:47
Stefan Eriksson

Nu förstår jag varför Toyota säljer så bra, Toyotafanatiker saknar insikt och kritiskt tänkande till sitt favoritmärke. Sparka den dyra designavdelningen och låt skolbarn eller annan billig arbetskraft designa Toyota-Toyotafanatikerna köper dem ändå.
Jag har inget emot Toyota, de gör bra bilar precis som väldigt många andra biltillverkare, men jag är inte imponerad av deras designavdelning.

#a • Uppdaterat: 2015-04-02 14:25
hultarn

Aldrig skulle jag låta något sånt här fult parkeras på min uppfart!!

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.