Bild
Nästa artikel
Nya larmet: Lamborghini kan låsa in sina ägare

Nya larmet: Lamborghini kan låsa in sina ägare

Nyheter

Tvingas återkalla 26 bilar – på grund av nyanställd fabrikspersonal.

Lamborghini tvingas återkalla 26 – japp, du läste rätt – exemplar av den superexklusiva Aventador SVJ med 770 hästkrafter och en prislapp på 3,7 miljoner kronor, skriver Jalopnik.

Anledningen är att personer som sitter i bilen i värsta fall kan bli inlåsta i den. Nog för att interiören i Lamborghini Aventador SVJ är fantastisk att bli inlåst i, men inlåst vill man ändå inte bli.

Att bilen kan låsa in sina passagerare mot sin vilja beror på att dörrhandtaget på insidan inte alltid fungerar som det ska. Det är ju annars en detalj som brukar fungera felfritt i de flesta bilar eftersom mekaniken inte borde vara alltför avancerad.

Felet har upptäckts av amerikanska NHTSA, och i Lamborghinis svar till myndigheten får vi veta att felet beror på en nyanställd person i fabriken som inte installerat dörrhandtaget på rätt sätt.

I den öppna Roadsterversionen av Aventador SVJ kanske detta är ett mindre problem men i coupéversionen är det inte lika kul att bli inlåst, och därför återkallas nu bilarna. Förhoppningsvis åtgärdas de inte av samma person som installerade dörrhandtaget i första skedet.

Kommentarer

#1
2020-03-26 16:38

Men om man fått välja en bil att bli inlåst i så hade Aventador legat väldigt högt upp på listan !

#2
2020-03-26 16:49

Lamborghini duger inte. Ska jag bli inlåst i en bil så ska den ha ett välfyllt kylskåp och kaffebryggare!

#3
2020-03-26 17:31

Men det går väl att veva ner fönstret? Sen undrar ju jag som har en bil med elektriskt lås på dörren som vanligtvis öppnas med en knapptryckning. Jag har ett handtag på golvet. Saknas ström i bilen så drar jag i handtaget. Då öppnas dörren. Lambon verkar vara en snikvariant av bil.

#4
2020-03-26 18:01

Teslaägare har ju blivit förkolnad barbeque för typ samma sak:   "Tesla’s futuristic door handles blamed for death in fiery wreck"

https://www.autonews.com/regulation-safety/teslas-futuristic-door-handles-blamed-death-fiery-wreck 

.

#5
2020-03-26 19:51

Perfekt, så kanske de köper en Nissan Leaf nästa gång istället...eller något som släpper ut mindre koldioxid...

#6
2020-03-27 08:44

Dom som har råd med en sån brukar ju ha folk där dom stannar som springer fram och öppnar dörrarna, eller så får dom köpa sig nåt billigare för 1 miljon ca

#7
2020-03-27 09:51

Nähä. Då blir det ingen sån nästa gång jag köper bil.

#8
2020-03-30 15:23

En nyanställd personal monterar dörrhandtaget fel. Han borde fått lära sig och se hur vanlig personal gör, innan dessutom verkar efterkontrollen av Lamborghinin inte vara den bästa !

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.