Nästa artikel
Nya Kia Cee’d presenterad i Genève
Nyheter

Nya Kia Cee’d presenterad i Genève

Publicerad 6 mars 2012 (uppdaterad 7 mars 2012)
Kia visar upp nya Cee’d på bilsalongen i Genève och Vi Bilägare har bilder från mässgolvet. Dessutom ha nya detaljer släppts.

Här visas nya Kia Cee’d upp för första gången, på mässgolvet vid bilsalongen i Genève. Samtidigt som premiärvisningen väljer Kia också att släppa nya detaljer om bilen. Dock håller man det än så länge relativt sparsamt och uppger att fler detaljer kommer att offentliggöras inför släppet senare i år.

Framför allt är det motornyheter som presenteras den här gången. Utbudet består av två bensinare på 1,4 och 1,6 liter samt två dieslar, även de på 1,4 och 1,6 liter, som ger mellan 90 och 135 hästkrafter. Tack vare att samtliga motorer har uppdaterats så har bränsleåtgången och därmed också koldioxidutsläppen kunnat minskas med i snitt fyra procent.

Kia väljer att lyfta fram en diesel, som ger 128 hästar, lite extra. Genom en bränslesparande teknik håller motorn nere förbrukningen på 3,7 liter/100 km, vilket innebär koldioxidutsläpp på 97 g/km.

På bensinsidan lyfter Kia fram en 1,6-litersomotor som genom den senaste tekniken inom direktinsprutning ger 135 hästar och 165 Nm. Tillsammans med en växellåda med dubbla kopplingar håller även den nere nivåerna på bränsleförbrukning och utsläpp.

Nya Kia Cee’d är utvecklad i Europa, från design och konstruktion till tillverkning. Den är både längre, 4,3 meter totalt, och lägre än originalet.

Diskutera: Vad tycker du om nya Kia Cee’d?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2012-03-06 16:48
Thommys

Den kommer nog att sälja till alla som inte vill lägga några extra pengar för att få något extra i bilväg.

#2 • Uppdaterat: 2012-03-06 18:03
A_q

Ja, det tror jag med.
Eller dom som vill ha en "nästan BMW" grill.... ;)

#3 • Uppdaterat: 2012-03-06 20:19
Roger Skagerström

Inte till dom som är så fina i kanten att de inte kan visa sig i nåt som inte har hög status eller som tror att allt är en kopia av tyska designer iallafall ;)

Hur i hela friden får du det till att vara lik en BMW-grill A_q?

#4 • Uppdaterat: 2012-03-06 20:47
Jordnära

Framlysena får mig att tänka på Dame Ednas glasögon. I övrigt liknar utsidan de flesta andra utan karaktär. Förra modellen var en lagom snygg funkisbil för ickesnobbar som jobbar. Det var ett vinnande koncept som är dumt att överge. kommer nog ändock att ta marknadsandelar pga mycket bil för pengarna.

#5 • Uppdaterat: 2012-03-07 09:39
Hälsingen

Nej Shogun, det är inte så det funkar.....

Hoppas dock att denna Cee´d håller högre kvalitet än föregångaren som har haft en massa bekymmer. Bl.a. styrväxlar har havererat - ednast hos en återförsäljare jag har varit i kontakt med har de haft ett tiotal ärenden med havererade styrväxlar. Något som inte borde drabba moderna bilar.

#6 • Uppdaterat: 2012-03-07 11:16
A_q

Shogun, det konstigt att du fortsätter att hacka på tyskarna. Speciellt då du själv nästan köpte en A6. Får inte ihop det? Varför ens överväga att köpa en bil som du du totalt dömer ut? Det rimmar inte riktigt?

Roger: Det var skämt som egentligen hör ihop med K9. Dock är statusen viktig även för dem som köper en Kia. Varför bråkas det annars så mycket gällande det?
När man måste försvara sitt "lågstatusval" genom att påtala hur dumma och lättlurade "högstatusköparna" är så föreligger det ett komplex. Varför annars bry sig?
Var istället nöjda med ert smarta val då och strunta i alla andra.
Men de första som brukar kommentera nya "premiumbilar" är de som vill framföra sin avsky. Varför kan man fråga sig?

#7 • Uppdaterat: 2012-03-07 11:20
Thommys

Sätt ett Lexusmärke på den och vissa kommer att älska den... Det är väl ingen skillnad på den här Kian eller en Lexus?

#8 • Uppdaterat: 2012-03-07 11:39
FLAC

jag tycker den här ser riktigt vettig ut, har inga problem med "låg status"...
det är en ganska hög lägstanivå på bilar över huvud taget idag och jag köper helst bil i en prisklass som passar mig, och känner att jag har råd med mitt köp än att anstränga budgeten till det yttersta. Har heller inga problem med att folk lägger flera gånger mer på bilar om det är vad de vill och bedömer vara sitt behov. Fast helst vill jag så klart ha en Aston Martin...

#9 • Uppdaterat: 2012-03-07 11:45
saabnisse

Det är riktigt, detta med status finns ofta bara i betraktarens ögon.
Jag har bara haft lågstatusbilar och ofta blivit idiotförklarad i mitt bilval.
Sedan spelar det ingen roll om det står Mercedes, VW, Simca, Volvo eller Saab på den.
Därför ska man nog helt glömma en sådan sak som status, det är mest ett påhitt, den här Kian är säkert alldeles utmärkt om man trivs med den.

#a • Uppdaterat: 2012-03-07 14:19
Juppe (ej verifierad)

@Shogun
Det du inte fattar är att det är DU som drar igång dom här långrandiga diskussionerna som aldrig leder någon vart. Oavsett vad artikeln handlar om och vad som diskuteras i tråden så för du ALLTID in diskussionen på Lexus.

Det är dessutom komiskt att du verkligen verkar tro på att det är du som "avslöjar" andra och att det är du som vinner diskussionerna. Det bevisar bara din extrema okunnighet och obefintliga självinsikt!

Du tror du vet något om oss andra utifrån de motargment du får men inte begriper. Du har absolut ingen aning om vilka bilar någon av oss äger.
Jag däremot vet precis ALLT om dig: Vad du heter, var du bor, vad din fru heter, hur gammal du är, vad du tjänar, hur ostädat du har på din tomt ....
Fundera på den du!

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.