Nästa artikel
Nya hotet: Skriv under – annars får du ingen bil
Nyheter

Nya hotet: Skriv under – annars får du ingen bil

Publicerad 2 november 2022 (uppdaterad 2 november 2022)
Återförsäljare för Land Rover i England har börjat ta till ett nytt knep för att undvika ”spekulationsköpare”.

Bilköpare i England som slagit till på en Land Rover har i vissa fall blivit tvingade att skriva under ett särskilt avtal med återförsäljaren – annars får de inte leverans av sin bil. Det skriver Auto Express.

I avtalet står att bilägaren måste behålla sin bil i sex månader eller sälja den till en auktoriserad handlare. Att sälja den till någon annan är förbjudet och då krävs bilägaren på en rejäl sanktionsavgift.

För de bilägare som ska behålla sin bil gör avtalet ingen skillnad. Men för bilägare som av olika anledningar behöver sälja sin bil inom ett halvår efter leverans kan det alltså bli problem.

Vissa bilägare uppger att avtalet tagits fram för att undvika ”spekulationsköpare”, det vill säga bilköpare som slår till för att strax därefter sälja bilen vidare till ett betydligt högre pris till andra köpare som vill komma undan de långa leveranstiderna.

Återförsäljarna skyller på Land Rovers centrala organisation, men där uppger istället en talesperson att det är återförsäljarna som infört avtalet. Vi Bilägare har inga uppgifter om att något liknande avtal skulle finnas i Sverige.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (2)

  • 3 november 2022 SnookerPro skrev: …
  • 3 november 2022 "Återförsäljarna skyller på…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.