Bild
Nästa artikel
Vladimir Antonov i samtal med Victor Müller under bilsalongen i Genève.
Vladimir Antonov i samtal med Victor Müller under bilsalongen i Genève.

Nya bevis i Saab-utredning

Nyheter

Åklagare menar att nyupptäckt mejlkonversation visar att affärsmannen Vladimir Antonov gick in med pengar i krisande bilföretaget.

Det har kommit fram nytt bevismaterial i härvan kring Saab Automobiles konkurs. Tidigare står Saabs förre vd Jan Åke Jonsson, chefsjuristen Kristina Geers och ett antal andra Saab-toppar åtalade för ekobrott. De anklagas för att ha snickrat ihop ett falskt avtal på 30 miljoner kronor med ett ukrainskt bolag. Detta ska ha gjorts när Saab Automobiles var i akut behov av pengar 2011.

Enligt chefsåklagare Olof Sahlgren överfördes inte dessa pengar från Cypern, som det stod på fakturorna. I själva verket ska det ha varit ryske affärsmannen Vladmir Antonov som gick in med de ekonomiska medlen. Sahlgren säger sig ha hittat mejlkonversationer som styrker detta.

Vladmir Antonov ville investera i Saab Automobiles, men han godkändes inte av Europeiska investeringsbanken.

– Han var ju förbjuden, både indirekt och direkt, att finansiera Saab och jag vill hävda att mejltrafiken visar att Vladimir Antonov var inblandad i den här transaktionen, säger Olof Sahlgren till Sveriges Radio P4 Väst.
 
Diskutera: Vad tror du kommer att hända i turerna kring Saab?
 
Taggar: Nyheter, Saab

Kommentarer

#1
2016-12-05 09:45

Antonov visade mer intresse i Saab på ett år än vad GM gjorde under hela sin ägartid.

#2
2016-12-05 15:04

V. Antonov vill tvätta dem smutsiga pengarna som har ursprung i rysk kriminalvärlden. Det är "good catch" att Saab-toppar åtalade för ekobrott. Hoppas jag att straff tillkommer också!

#3
2016-12-05 19:52

Vi kan ju i alla fall glädjas åt, att Reinfeldt fixade miljardinkomster åt sina polare.
http://www.mestmotor.se/automotorsport/artiklar/nyheter/20160705/miljonr...

Mer svensk industri behöver läggas ned eller Kinesifieras... Kom tillbaka snälla Reinfeldt!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.