Nästa artikel
Nya Audi TT – här är första smakprovet
Nyheter

Nya Audi TT – här är första smakprovet

Publicerad 20 februari 2014 (uppdaterad 20 februari 2014)
Audi står i startgropen för att rulla ut en ny generation av TT. Så här kommer sportbilens ersättare se ut när den kommer senare i år.

Premiären för nya TT är förlagt till bilmässan i Genève i början av mars, men nu ger Audi ett första smakprov i form av två illustrationer som visar modellens nya design.

Enligt Audi har formgivarna hämtat inspiration från första generationens TT från 1998. Silhuetten är bekant men bilen har fått lite skarpare linjeföring och framtill har Audis fyra ringar flyttat upp ovanpå motorhuven, precis som på toppmodellen R8.

Nya TT är baserad på den så kallade MQB-plattformen, det vill säga samma teknik som används till bland annat VW Golf och Audi A3, och det betyder förmodligen att den nya modellen slipper släpa runt på lika många kilon som den nuvarande.

Diskutera: Vad tycker du om designskisserna?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2014-02-21 06:09
Rålle G.

"Nya"?

Nog för att Audi är försiktiga när det gäller att förnya utseendet men det här tar nog priset. Det här är ju den nuvarande modellen med en lätt modifierad front. Måste väl skilja mer i verkligheten?

Kul att vara designer hos VAG. Not....,det är väl endast hos Seat där man tillåts komma med något nytt ibland.

(Tyckte det var tråkigt att artiklarna om Fiat Panda och speciellt PSA hade fått så många kommentarer. Bilar som väcker känslor i motsats till Audi tydligen, så därför.. ; )

#2 • 2014-02-21 08:11
Saslam

Det är och har alltid varit en golf i fin kostym
Men det är ju min högst personliga åsikt

#3 • 2014-02-21 18:35
Mats Stenborg

Jag gillade den första Audi TT som kom, i alla fall utseendemässigt även om bilen som sådan inte var så bra.

#4 • 2014-02-21 18:37
Dark Overlord

Hårfrisörskor över hela Sverige väntar otåligt......

#5 • 2014-02-23 13:04
MickeAn

Jag tycker faktiskt illustrationen pekar på att den skulle kunna se fräck ut.

Vi får se när man får se bilen på riktigt om den också i verkligheten lyckats ta steget från en gullig liten bil till en tuff sportbil. Jag tycker att den här typen av småbilar med sportbilsaspirationer skall se ut som om de biter handen av en om man kommer för nära.

#6 • 2014-02-24 10:29
Swemba

Man bör se att en ny generation av TT är just en TT. Skillnaden mellan första och andra generationen är väldigt tydlig. Denna se ut att fortsätta på det spåret med lite skarpare linjer och aggressivare front. Kanske kan bli nåt.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.