Bild
Nästa artikel

Ny upplaga av Mercedes M-klass

Nyheter

Tredje generationen Mercedes M-klass är här. Med en fyrcylindrig dieselmotor blir suven betydligt snålare än tidigare.

Stora bilar måste anpassas till nya tider med högre krav på miljöegenskaper. Därför är ledordet just bränsleförbrukning när Mercedes presenterar helt nya M-klass.

Suvmodellen får en omarbetad kostym och en ny grundarkitektur, som delas med Jeep Grand Cherokee. Bilen har genomgått omfattande tester i vindtunnlar för att minska luftmotståndet till ett minimum. Motorerna är samtidigt i genomsnitt 25 procent snålare än föregångarens motsvarigheter.

ML 200 Blutec med en fyrcylindrig diesel på 2,1 liter med dubbla turboaggregat, 204 hästkrafter och 500 newtonmeter är snålast av de tre kraftkällor som nu introduceras. Med sjustegad automatlåda och stopp/startsystem stannar förbrukningen på 0,6 liter/mil med ett CO2-utsläpp på 158 gram/km. Aldrig tidigare har en fyrcylindrig motor erbjudits till M-klass.

Därutöver finns också dieselsexan på 3,0 liter, ML 350 Bluetec (258 hk), och bensinaren på 3,5 liter, ML 350 Blueefficiency (306 hk). Så småningom väntas även en effektstinn AMG-variant samt en hybrid.

Bland nyheterna med tredje generationen M-klass finns också ett antikrängsystem som gör bilen mer stabil, vidareutvecklad fyrhjulsdrivning och en lång rad säkerhetssystem.

Nya Mercedes M-klass kan beställas från juli, för leverans under hösten. Priserna börjar på 540 000 kronor, 13 000 kronor mer än den utgående instegsmodellen.

Diskutera: Vad tycker du om Mercedes M-klass?

Kommentarer

#1
2011-06-10 11:19

Snyggare rent generellt, men jag har aldrig gillat den där c-stolpen, den är totalt oharmonisk.

#2
Raymond K
2011-06-11 14:45

Hela bilen är oharmonisk, den är bara stor och klumpig

#3
Uno Andersson
2011-06-12 20:51

Raymond K: Vad är oharmoniskt. Bilen är urläcker! Kanske lite för sportig för biltypen men ändå mer exklusiv och robust än sportig.
Klumpig? Jag tycker verkligen att de lyckats med att få den att se smidig och lätt ut. Vacker, klassisk MB-design!

Men du skriver väl skit om typ allt du inte kör?

#4
Raymond K
2011-06-12 21:01

Nejdå jag tycker bara att alla högbyggda suvar eller vad man vill kalla dem är väldigt fula och klumpiga, jag köper hellre en vanlig Mercedes sedan. ALLA sedaner ser mer sportiga ut än denna

#5
Uno Andersson
2011-06-12 21:08

Raymond K: Jag var lite väl hård i orden då jag fortfarande är sur över en diskussion med en helt annan person på denna sida, jag ber om ursäkt. Barnsligt av mig... Han jag "bråkat" med hittare däremot på en massa skit om allt han inte själv kör och är elaka mot dess ägare. Orkar inte diskutera mer med honom.

Jag håller med dig, en sedan är alltid mkt mkt snyggare än en så onödig bil som SUV men för att vara en SUV tycker jag personligen om denna ganska bra.

#6
Raymond K
2011-06-12 21:25

Det är ju bra att en del gillar suvar så de också blir sålda :-)

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.